קערת חיבוק: אורז קרמי עם ברוקולי, פטריות וכל הטוב הזה

היישר מיפן: מתכון לתבשיל-דייסה סמיך ומנחם שמוכן בקערה אחת – אורז רך שסופג לתוכו את כל הטעמים, ברוקולי ופטריות שמתמסרים בעדינות, ורוטב עשיר ומפנק שעוטף כל ביס בחום ביתי
4-2 מנות | 30 דקות + השרייה | קל | לא כשר | פירות ים
ביפן נהוג להוסיף לתבשיל הזה ביצים חיות לפני ההגשה, אבל מכיוון שאנחנו לא רגילים לאכול חלבון חי, את החלבונים אני מוסיפה במהלך הבישול, ואת החלמונים לפני ההגשה. הם מתבשלים מעט מחום האורז ונותנים לכל המנה מרקם קטיפתי. מתקבל מעין תבשיל-דייסה סמיכה ומנחמת של אורז עם ברוקולי ופטריות ועוד דברים טובים. אפשר לוותר על השרימפס או להשתמש בדגים נאים קצוצים. לחיזוק הטעמים האותנטיים אני מוסיפה חצי כפית ממרח אומבושי – מחית של שזיף יפני כבוש במלח, שנחשב לבריא מאוד.
החומרים
4 שרימפס ג'מבו (לא חובה)
1 כוס אורז לסושי
8 פטריות שיטאקי טריות (ללא הבסיס) חתוכות לרבעים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין
½1 כוסות מים
4 ביצים מופרדות
1 כוס פרחי ברוקולי
להגשה
½-1 כפית ממרח אומבושי (לא חובה)
שומשום שחור קלוי לפיזור
אופן ההכנה
1. מניחים את האורז בקערה ומכסים בהרבה מים. מפשילים שרוול ומערבבים בתנועת גריפה הלוך וחזור עם אצבעות הידיים. כשהמים מלבינים, שופכים וממלאים מים נקיים. חוזרים על הפעולה עד שמי האורז יוצאים נקיים. מעבירים למסננת ומשהים ל-20-10 דקות.
2. מביאים לרתיחה אורז עם שיטאקי, סויה, מירין ומים בסיר מכוסה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים 10 דקות.
3. מוסיפים חלבונים וברוקולי, מערבבים, מכסים ומבשלים 2 דקות. מכבים להבה ומשאירים מכוסה 10-5 דקות נוספות.
4. חולטים שרימפס במים רותחים דקה-שתיים עד שמחליפים צבע.
5. מעבירים את האורז לקערות הגשה, יוצרים גומות ומניחים חלמון בכל גומה. מכסים כדי שהחלמון יתבשל מעט מהחום. מסדרים סביבו שרימפס או דג וממרח אומבושי, מפזרים שומשום שחור קלוי ומגישים.
גיוונים:
• במקום ברוקולי משתמשים בזוקיני או באספרגוס.
• מוסיפים בהגשה מלפפונים ירוקים פרוסים או קוביות אבוקדו.
• כשהמנה מוכנה, מוסיפים כ-50 גרם טונה טרייה קצוצה או סלמון טרי קצוץ (במקום שרימפס).
• במקום שרימפס או דג משתמשים בקטצובושי (שבבי בוניטו מיובשים).