התמכרות קשה: מתכון לאוזני המן במילוי ממרח לוטוס

אוזני המן במלית לוטוס | צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר
אוזני המן במלית לוטוס | צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר

ממרח לוטוס זה החיים! ומה שעובד בעוגות, עוגיות ושאר קינוחים - עובד מצוין גם בתוך אוזני המן. הנה המתכון של חן שוקרון

88 שיתופים | 132 צפיות

25 יחידות | קל | כשר | אפייה

החומרים

לבצק
200 גרם חמאה חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
15 גרם (1 כפית) ממרח לוטוס
1 ביצים חלמון
למלית
200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס
5 עוגיות לוטוס עוגיות לוטוס טחונות דק
לקישוט
אבקת סוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.

2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר כ-8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.

מרכיבים את האוזניים ואופים
4. מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. אם הוא נוקשה מדי, מחממים אותו לפני כן כמה שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).

5. מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסן משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כ-30 דקות.

6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7. אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.

8. שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.

רוצה מתכונים נוספים עם לוטוס? היכנסי לאתר "השולחן"