דברו אלינו בפרחי כרובית: מתכון מטריף לכרוביות בתנור
השף-קונדיטורית רות אוליבר גילתה לנו איך להכין במינימום מאמץ כרוביות שחומות, נימוחות ומתובלות היטב. התוצאה: שלמות
6-8 מנות | 50 דקות | קל | כשר | כרובית בתנור
החומרים
2-3 כרובית קטנות שלמות ללא הגבעול והעלים
1 כף חרדל
1 כף מיונז
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס שמן זית
1 כוס תערובת עשבי תיבול
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הכרוביות.
3. מורחים את ראשי הכרובית בנדיבות בתערובת ומכניסים לשקית קוקי.
4. קושרים את השקית, מניחים בתבנית ומנקבים 4-3 חורים בצידה העליון.
5. אופים כ-35 דקות או עד שהכרוביות מזהיבות ומתרככות. מצננים מעט, מוציאים מהשקית ומגישים.
גיוון: השיטה והתיבול מתאימים לירקות נוספים: תפוחי אדמה קטנים, בטטות, בצלים, קישואים וגם ראשי שום. האחרונים יוצאים מתוקים ונימוחים ממש כמו שום קונפי.