מתכון מנצח: לא רק ב"מאסטר שף" – כך תכינו יורקשייר פודינג

יורקשייר פודינג של שפית שולי וימר | צילום: טל סיון צפורין, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
יורקשייר פודינג של שפית שולי וימר | צילום: טל סיון צפורין, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

ראיתן אותו ב"מאסטר שף" ועכשיו אתן יכולות להכין אותו בעצמכן: שולי וימר מגלה איך מכינים יורקשייר פודינג, המנה שמוגשת באופן מסורתי בסאנדיי לאנץ' עם בשר וירקות

88 שיתופים | 132 צפיות

12 יחידות | שעה | קל | כשר | צמחוני

המנה הזאת מסמלת את המעבר שלי לאנגליה ואת המפגש עם תרבות האוכל הבריטית. המתכון שלפניכם שייך לסבתא של אשתי, המתגוררת ביורקשייר. את הרוטב שמלווה את הבשר יוצקים לתוך המאפה.

החומרים

12 כפות שמן
2 כוסות + 2 כפות קמח לחם (300 גרם)
3 ביצים
1/2 כפית מלח
3 כוסות חלב (720 מ"ל)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות

2. יוצקים כף שמן בכל שקע בתבנית שקעים ומכניסים לתנור החם לכ־15 דקות.

3. טורפים היטב את שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור ויוצקים את התערובת אל השקעים במהירות (עד כיסוי מלא). ממשיכים לאפות ב־190 מעלות 20־25 דקות עד שהמאפה עולה מעל גובה התבנית ומשחים. מוציאים מהתנור, מצננים כ־10 דקות

4. ומחלצים בעדינות.

למתכונים נוספים של אוכל אנגלי היכנסי לאתר "השולחן"