ולנו יש טוסט פלאפל: קבלו מתכון למאנץ' המושלם

טוסט פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
טוסט פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

במקום גבינה צהובה מפוקפקת מכינים טוסט טעים ובריא מתערובת שמזכירה תערובת פלאפל. ילדים ומבוגרים כאחד מתים על השילוב המפתיע

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | טבעוני

את התערובת אפשר להכין עד 3 ימים מראש. היא מאוד ורסטילית – אני מכינה ממנה גם קראמבל לסלט או מטגנת לקציצות פלאפל. שימו לב: גרגרי החומוס זקוקים להשרייה של לילה. אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שהושרו מראש והוקפאו. להכנה מראש והקפאה: אפשר להכין את העיסה 3 ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

החומרים

לתערובת פלאפל
1 כוס גרגרי חומוס מושרים במים למשך 12 שעות
1 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך גס
1 שן שום
1 זוקיני קטן חתוך גס
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית ועוד קצת לשימון התבנית
1 כפית אבקת אפייה
1 כף קמח מלא

לטוסט
8־12 פרוסות לחם קסטן מחיטה מלאה או מיני פיתות מקמח כוסמין מלא

להגשה
טחינה
סלט ירקות או עגבניות שרי
מלפפונים חמוצים או זיתים

אופן ההכנה

מכינים תערובת פלאפל

1

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גבוה. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים 15 דקות. מסננים ומניחים בצד לקירור. טוחנים את כל המרכיבים לתערובת מעט החומוס במעבד מזון בפולסים לתערובת גרגירית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס וטוחנים לתערובת אחידה ומעט גרגירית. מכינים טוסט ומגישים.

2

מורחים מהתערובת על פרוסת לחם, מכסים בפרוסה נוספת וקולים בטוסטר עד שהלחם משחים. מגישים לצד סלט ירקות, טחינה ומלפפונים חמוצים או זיתים.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן