סודות החריימה של רפי כהן: מתכון להכנת התבשיל המושלם

חריימה | צילום: Gettyimages
חריימה | צילום: Gettyimages

המון תבלינים, תכנון מקדים ועוד כמה סודות קולינריים שהופכים את החריימה הזה ללא פחות ממושלם. שף רפי כהן מגלה את המתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | שעה | קל | כשר | לוקוס | דגים

הכי טוב להכין את החריימה יום קודם ולתת לדגים לעמוד לילה ברוטב ולספוג טעמים. כאן משתמשים בתערובת פלפלצ'ומה מוכנה, אך מוסיפים לרוטב עוד מאותם תבלינים טריים. למה? ככה. אין לנו הסבר מדעי, אבל זה יוצא מושלם.

החומרים

½1 ק"ג נתחי דג טרי (הכי טוב לוקוס אבל גם בורי, בס או לברק מתאימים) פרוסים לסטייקים בעובי 2 ס”מ, כולל אדרות וראש נקי מזימים
1/3 כוס שמן זית
3 כפות מחית פלפלצ’ומה
7-10 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף קימל טחון
1/2 כף כמון
1 כפית פלפל שאטה גרוס
1 כף סוכר
1 כף מלח
4 עגבניות מגוררות
1 כוס מיץ עגבניות (או 2 כפות רסק + כוס מים)
להגשה
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך, מוסיפים פלפלצ'ומה ובוחשים דקה בכף עץ. מוסיפים שום ותבלינים יבשים ומטגנים כ 3- דקות (נזהרים לא לחרוך — פפריקה חרוכה תהרוס תבשיל שלם).

2. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהדג, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכסים ומבשלים 10 דקות.

3. מוסיפים את ראש הדג ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה מאוד למיצוי הטעמים. אפשר להשאירו בסיר או להוציא. מוסיפים את נתחי הדג, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 15-10 דקות, תלוי בעובי הדג ובצורת החיתוך — אם השתמשתם בפילה, גם 8 דקות יספיקו.

4. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 20 דקות נוספות. מגישים עם רבעי לימון, שכל סועד סוחט טרי על הדג.

רוצה מתכוני חריימה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"