חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים

חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים

חלה חגיגית שקל להכין גם בלי תכנון מראש. המילוי הופך אותה לעשירה מאוד ובתוספת גבינה טרייה היא יכולה להפוך לארוחה קלה בפני עצמה. חלק מסדרת מתכונים לארוחת שבועות מדברית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 8־6 מנות |   קל  |   פרווה

לבצק

1 כף מלח
1 קילו קמח לבן
1/5 1 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 כוסות מים חמימים
1 ביצה
1/2 כוס שמן זית
1 ביצה למריחה

למילוי

4 כוסות עלים של עשבי תיבול טריים (זעתר, נענע, מרווה, פטרוזיליה, כוסברה, רוקט, רשאד או כל עשב תיבול טרי אחר)
4 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
מיץ מ־1/2 לימון

מתכונים נוספים של הדיי עפאים באווירת שבועות מן המדבר:
טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים
סלטים קלויים: קפונטה משוואיה
רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול
גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית

 

אופן ההכנה

1. קוצצים את העלים בקיצוץ גס, ומניחים בקלחת עם שמן הזית.

2. מאדים את העלים כמה דקות, עד שהם מאבדים מנפחם.

3. מתבלים במלח ובמיץ לימון ומצננים לטמפרטורת החדר.

4. מכניסים את חומרי הבצק לפי הסדר למערבל מזון עם וו לישה, ומפעילים במהירות נמוכה למשך כ־5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד וגמיש (אפשר גם ללוש את הבצק ביד).

5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח במשך כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

6. מכים בבצק על מנת להפיל אותו ומחלקים ל־12 כדורים.

7. מרדדים את עלי הבצק על משטח מקומח לעלים אליפטיים בגודל של 15 על 5 ס״מ.

8. מורחים על כל עלה בצק את תערובת העלים המבושלים, ומגלגלים אותו לרוחב ליצירת שושני בצק ממולאות.

9. מניחים את שושני הבצק זו לצד זו בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס״מ, מרופדת בנייר אפייה.

10. מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים במשך כחצי שעה.

11. מורחים על הבצק בעדינות ביצה טרופה מעורבבת בכף מים, ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום 210 מעלות.

12. אופים במשך כ־35 דקות, עד שהחלה זהובה ותפוחה.

13. מגישים עם גבינה רכה טרייה או גבינת לבנה.

חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים