הוקוס פוקוס: השגנו את המתכון לחומוס המפורסם של הקוסם

חומוס של הקוסם | צילום: ירון ברנר
חומוס של הקוסם | צילום: ירון ברנר

חומוס זה דבר קסום, אבל החומוס של אריאל רוזנטל, הלא הוא "הקוסם" - זה כבר משהו בליגה אחרת לגמרי. כך תכינו אותו בבית בעצמכן

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | שעה וחצי + השרייה וקירור | קל | כשר | טבעוני

המתכון מתוך ספרם החדש של אריאל רוזנטל, אורלי פלאי ברונשטיין ודן אלכסנדר, "חומוס".

שימו לב: החומוס זקוק ל-48-24 שעות השריה ועוד 10-6 שעות קירור.

החומרים

1/2 2 כוסות (500 גרם) גרגרי חומוס קטנים מיובשים
2 כפיות (10 גרם) אבקת סודה לשתייה
לחומוס
1/4 1 כפיות מלח לימון
1/4 1 כפיות מלח
2 כוסות (480 גרם) טחינה גולמית
1 1כוס (240 מ"ל) מים קרים
להגשה
שמן זית
תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה

משרים ומבשלים את גרגירי החומוס
1. שמים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים במקרר 24 שעות לפחות ועד 48 שעות. מסננים ושוטפים במי ברז.

2. מעבירים את הגרגירים לסיר גדל ועמוק, מכסים במים ועוד 5 ס"מ, מוסיפים סודה לשתייה ומרתיחים.

3. מקטינים את האש ומבשלים בבעבוע עדין שעה- שעה ורבע עד שהגרגירים רכים ומי הבישול סמיכים וג'לטיניים במרקמם.

4. מקפים (מסירים את הקצף ממי הבישול) מדי פעם. מצננים, מעבירים למכל סגור ומכסים במי הבישול. שומרים במקרר עד השימוש.

מכינים את החומוס
5. מעבדים במעבד מזון 300 גרם מגרגירי החומוס המבושלים עם 1/2 כוס ממי הבישול, מלח לימון ומלח כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה במרקם חלק.

6. מוסיפים כוס מהטחינה ו-1/2 כוס מהמים הקרים ומעבדים עוד 2 דקות.

7. מוסיפים את הטחינה והמים הקרים הנותרים ומעבדים עוד 2־3 דקות. מתקנים תיבול עם מלח לימון ומלח. החומוס צריך להיות מעט דליל ונוזלי.

8. שמים את החומוס במכל סגור ומעבירים למקרר ל-6־10 שעות. בזמן זה החומוס יתייצב, יקבל מרקם משחתי ויפתח טעמים עמוקים. אפשר לשמור את החומוס עד 2־3 ימים.

9. בהגשה מורחים את החומוס בצלחות הגשה ומקשטים עם גרגירי חומוס, שמן זית ותבלינים לפי הטעם.

רוצה מתכוני חומוס נוספים. היכנסי לאתר "השולחן"