יותר טוב מצ'יפס: הום פרייז מטריף שמכינים ברבע שעה

הום פרייז של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו
הום פרייז של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו

צ’יפס זה החיים, אבל כיף לגוון מדי פעם, והאלטרנטיבה הכי טעימה שיש היא הום פרייז - קוביות תפוחי אדמה מושחמות עם טעם מעושן והמון בצל. כך תכינו את זה בבית בצ'יק

88 שיתופים | 132 צפיות

3-2 מנות | 15 דקות | קל | כשר | צמחוני

החומרים

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מביאים שפע מי מלח לרתיחה, מוסיפים תפוחי אדמה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט אבל עדיין מוצקים ולא מתפרקים. מסננים ומשהים במסננת ל-5 דקות כך שתפוחי האדמה יגירו את כל הנוזלים.

2. במקביל מטגנים בצל ב-2 כפות שמן זית 8-7 דקות מעל להבה נמוכה עד שהוא משחים.

3. מחממים חמאה ואת שמן הזית שנותר במחבת נפרדת. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות ומטגנים אותן מכל הצדדים כ־4 דקות, מוסיפים שום, פפריקה מעושנת, מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ־2 דקות עד שתפוחי האדמה עטופים בבצל ובתבלינים. מגישים מיד.

למתכונים נוספים של רותם ליברזון היכנסי לאתר "השולחן"