היי האני: מתכון נוסטלגי להכנת דובשניות

ראש השנה זה רק תירוץ: קחו קופסת פח גדולה, מלאו בעוגיות הנוסטלגיות האלה ובכל פעם שהמכסה יפתח תריחו איך החדר מתמלא בניחוח וניל, קינמון ודבש
60 עוגיות | 45 דקות+4 שעות | קל | כשר | עוגיות
החומרים
120 מ"ל (1/2 כוס) אספרסו (או נס קפה חזק)
50 מ"ל (כ-1/4 כוס) שמן
50 גרם חמאה
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
170 גרם (1/2 כוס) דבש
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 ביצה
1 כפית חומץ
420 גרם (3 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
לזיגוג
240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
אופן ההכנה
מכינים את הדובשניות:
1. מחממים קפה, שמן, חמאה, סוכר, דבש ותבלינים בסיר קטן. מערבבים עד להמסה ואיחוד של החומרים ומצננים. מוסיפים ביצה תוך כדי בחישה, מוסיפים חומץ ומערבבים.
2. מערבלים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הדבש ולשים לקבלת בצק רך ודביק. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשהים בטמפ' החדר כ- 4 שעות עד שהבצק מתייצב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
4. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-3 ס"מ עם ידיים רטובות ומסדרים אותם בתבניות במרווחים.
5. אופים כ-16 דקות להזהבה (העוגיות צריכות להיות מעט רכות). מצננים היטב.
מכינים את הזיגוג:
6. שמים אבקת סוכר בקערה, מוסיפים מעט חלב ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף חלב ולערבב עד שהתערובת מקבלת מרקם של שמנת סמיכה.
מצפים ומגישים:
7. טובלים את חלקה העליון של כל דובשנית בציפוי ומניחים בתבנית ל-30 דקות עד שהציפוי מתייבש ומתקשה לגמרי. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.