מכורות לגליליות? מתכון משודרג במילוי שוקולד לבן ופטל

גליליות ממולאות בשוקולד לבן ופטל של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף | צילום: אילן נחום
גליליות ממולאות בשוקולד לבן ופטל של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף | צילום: אילן נחום

קינוח חגיגי, טעים ומרשים על בסיס הגליליות שכולנו מכירות ואוהבות עד מאוד, עם טוויסט מתוחכם ומושלם: מילוי שוקולד לבן ופטל

88 שיתופים | 132 צפיות

18 גליליות | 3 שעות | קל | צמחוני | כשר

החומרים

חומרים ל־18 גליליות
1 אריזה גליליות 18 יחידות
לגנאש שוקולד לבן:
160 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
לפטל:
50 גרם פטל קפוא מופשר מעט
לשוקולד וברס לטבילה:
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
1 כף שמן
100 גרם ברס

אופן ההכנה

1. מכינים גנאש שוקולד לבן: שמים שוקולד לבן בקערה. מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומניחים ל-3 דקות. מערבבים לקרם חלק ומעבירים לשקית זילוף. שומרים במקרר עד שהגנאש מתייצב (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).

2. טוחנים פטל וממלאים: טוחנים פטל במעבד מזון למרקם חלק ומעבירים לשקית זילוף נפרדת.

3. מזלפים את הגנאש והפטל זה לצד זה לתוך הגליליות ומיישרים את הקצוות. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעתיים עד שהגנאש יציב.

4. טובלים בשוקולד וברס: מערבבים שוקולד לבן ושמן בקערית וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם חלק. שמים ברס בקערה נוספת.

5. טובלים קצה אחד של הגליליות בשוקולד המומס ולאחר מכן בקערה עם הברס. מניחים בתבנית כשהצד הטבול כלפי מעלה ושומרים במקפיא עד ההגשה.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן