זמן פורים: מיקי שמו מגלה איך להכין אוזני המן במילוי פרג

אוזני המן במילוי פרג | צילםו: Gettyimages
אוזני המן במילוי פרג | צילםו: Gettyimages

מיקי שמו מלמד איך להכין אוזני המן מושלמות לפורים וגם חושף את הטיפ שיהפוך אותן לנימוחות במיוחד - ולכוכבות של כל משלוח מנות שמכבד את עצמו

88 שיתופים | 132 צפיות

40 עוגיות | 1:30 שעות | קל | כשר | עוגיות

החומרים

לבצק
420 גרם (3 כוסות) קמח
200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
למלית
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
25 גרם חמאה
1 כפית דבש
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
130 גרם (½1 כוסות) פרג טחון טרי
1/2 קליפת לימון מגוררת
1 חלבון
לקישוט
אבקת סוכר

אופן ההכנה

מכינים את המלית
1. מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה.

2. מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים את הבצק
3. מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים ואופים
5. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.

6. מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

7. אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

8. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוונים
מוסיפים לבצק כף פרג שלם (לא טחון). מקבלים בצק מנוקד מקסים, המרמז על המלית שבתוכו.

מוסיפים לבצק 1/2 כפית קינמון.

מלית פיסטוק – מעבדים 3/4 כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים) עם 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר, 50 גרם חמאה רכה, כפית מי ורדים וכף קמח במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה.

מלית אגוזים – מחממים 300 מ”ל (11/4 כוסות) חלב, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, 50 גרם חמאה וכף דבש בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מוסיפים 3 כוסות אגוזי מלך טחונים דק ו-1/4 כוס פירורי עוגיות ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד הסמכה. מצננים לטמפ’ החדר.

טיפ: משאירים במרכז כל אוזן המן פתח קטן כדי שהבצק לא ייסדק בזמן האפייה.

רוצה מתכוני אוזני המן נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"