מתחילים שנה חדשה: פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה

קינוח אולטימטיבי לארוחת חג היישר מהטחנות הגדולות של א"י, אף פירור לא יישאר בצלחת - מבטיחים

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי

קמח כוסמין לבן נטחן מפנים הגרעין (אנדוספרם) הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים, עשיר בחלבונים מקבוצת ויטמין B ובמינרלים. לכוסמין הלבן מדד גליקמי נמוך לעומת החיטה המודרנית, והוא המעלה בהדרגה את רמת הסוכר בדם.

מבנה גלוטן הכוסמין שונה מזה של החיטה, והוא עשוי לשמש תחליף מצוין עבור מי שרגיש לחיטה. השימוש בכוסמין לבן זהה לשימוש בקמח חיטה לבן ביחס המרה של 1:1. שימוש בכוסמין יעניק למאפה טעם אגוזי ייחודי. מומלץ לאפיית עוגות, עוגיות, פנקייקים וכדומה.

חפשו אותו על המדפים, ותתחילו להתרגש בכל פעם מחדש!

פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה

מתכון: הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א”י

תבנית פאי בקוטר 22

חומרים לפאי

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת סוכר, מנופה
3 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
1 כף מים קפואים

למילוי

225 גרם גבינת שמנת 30%
225 גרם גבינת ריקוטה
70 גרם (1/4 כוס+1 כף) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
110 גרם (1/4 כוס+1 כף) דבש
2 ביצים XL
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית תמצית לימון (לא חובה)
1 גרידת לימון

לריבת פירות

1 תפוז
2 תפוחים קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 אגסים קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
50 גרם אוכמניות קפואות
20 גרם (1 כף) דבש
מקל קינמון

_MG_3844_P

אופן ההכנה

פאי

מכניסים קמח, חמאה קרה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים לקבלת מרקם של פירורי לחם.

בעוד המערבל עובד מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל.

מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.

מוציאים מהמעבד, משטחים את הבצק לגודל הרצוי, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך1 שעה (ניתן להקפיא את הבצק).

מלית

בקערה של מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים גבינת שמנת וגבינת ריקוטה עד שמתקבל מרקם חלק.

מוסיפים סוכר ודבש.

מוסיפים ביצים, כל פעם1אחת, מערבבים היטב אחרי כל ביצה.

מוסיפים תמצית וניל ותמצית לימון. מוסיפים גרידת לימון.

יוצקים את המלית על תחתית הפאי האפויה. אופים עד שהמלית נפוחה קלות, זהובה והמרכז זז מעט כשמנערים קלות את התבנית,  שעה.

מקררים לחלוטין על רשת צינון (ניתן להכין1 יום מראש).

ריבה

מבשלים את הרביולי במים הרותחים עד שהם צפים (4-2 דקות). מעבירים למחבת, מערבבים עם הרוטב ומגישים חם. מגרדים את קליפת התפוז ושמים בסיר בינוני. סוחטים ממנו את המיץ ושמים בסיר.

מוסיפים את הדבש לסיר ומערבבים היטב.

מוסיפים את התפוחים והאגסים לסיר ומערבבים כדי לכסות אותם במיץ ובדבש.

מוסיפים את מקל הקינמון לסיר.

מחממים את התערובת בסיר עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בעדינות כ–10 דקות, מערבבים מדי פעם בעזרת כף עץ. אם התערובת נראית יבשה מוסיפים1 כף מים.

מוסיפים את השזיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.

מוסיפים את האוכמניות הקפואות ומבשלים 3 דקות נוספות.

מורידים מהאש ומעבירים לקערה או  קופסה לצינון. מסירים את מקל הקינמון.

מגישים פרוסת פאי עם ריבה מעל.

צילומים: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית ירושלים