טבעוני, בריא וטעים: מרק תירס, עדשים וקוקוס

מרק תירס, עדשים וקוקוס של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מרק תירס, עדשים וקוקוס של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

תירס הוא חומר גלם אהוב בכל בית, אחת מחוכמות הבישול הבריא היא לקחת חומר גלם פייבוריטי כמו תירס, וליצור ממנו מנה מאוזנת עם ערכים תזונתיים גבוהים

88 שיתופים | 132 צפיות

אחת מחוכמות הבישול הבריא היא לקחת חומר גלם אהוב, ואולי קצת פחות בריא, וליצור ממנו מנה מאוזנת עם ערכים תזונתיים גבוהים. תירס הוא פייבוריט בכל בית. כדי להפוך שקית של תירס קפוא למרק בריא ועשיר בחלבונים איכותיים, הוספתי לו עדשים כתומות. העדשים מתפרקות בבישול ארוך ומעשירות גם את המרקם של המרק ולא רק את הטעם. כמו תמיד, אפשר להחליף את השום והג'ינג'ר בכף אחת של מחית שום וג'ינג'ר שהכנתם מבעוד מועד. אם רוצים להפוך את המרק לארוחה שלמה ולחלבון מלא, מגישים אותו עם דגן מבושל כמו אורז, גריסי פנינה או קינואה, שמוסיפים כשהמרק מוכן.

החומרים

פלפל שחור גרוס<

אופן ההכנה

מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים בצל, גזרים ופלפל 10־12 דקות על להבה גבוהה, עד שהבצל מזהיב והפלפל מתרכך.

2

מוסיפים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כחצי דקה, עד שעולה ניחוח של שום.

3

מוסיפים עדשים כתומות, קרם או נוזל קוקוס, תירס, בצל ירוק, מלח, פלפל שחור ו־4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות מאוד ומתפרקות במרק.

4

יוצקים לקערות הגשה ואוכלים חם. המרק נשמר במקרר עד 5 ימים.

 

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן

זהר לוסטיגר בשן היא מחברת הספר "לאכול טוב יותר", לרכישה