מרק תירס ביתי וקל להכנה, והשוס: דובונים במקום שקדי מרק

מתכון מעולה למרק תירס בגרסה טבעית, ביתית וזריזה. ויש גם טוויסט טעים וחמוד בטירוף: אפשר להגיש עם חטיף דובונים במקום שקדי מרק
8 מנות | 20 דקות | קל מאוד | כשר | מרקים
החומרים
25 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
400 גרם (2 כוסות) גרגירי תירס טריים
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת קארי צהובה
מלח
2 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים בצל ומטגנים לריכוך כ-4 דקות. מוסיפים שום, תירס ותבלינים ומטגנים 4-3 דקות.
2. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה חלקית במשך 5 דקות.
3. טוחנים את המרק במוט בלנדר, מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי ערבול, טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ: במתכון השתמשנו בתירס טרי. אם זו אינה העונה של התירס אפשר להשתמש בתירס משומר או בתירס קפוא ומופשר.