מרק תירס ביתי וקל להכנה, והשוס: דובונים במקום שקדי מרק

מרק תירס ביתי | צילום: דן לב, סגנון: טליה אסיף
מרק תירס ביתי | צילום: דן לב, סגנון: טליה אסיף

מתכון מעולה למרק תירס בגרסה טבעית, ביתית וזריזה. ויש גם טוויסט טעים וחמוד בטירוף: אפשר להגיש עם חטיף דובונים במקום שקדי מרק

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 20 דקות | קל מאוד | כשר | מרקים

החומרים

25 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
400 גרם (2 כוסות) גרגירי תירס טריים
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת קארי צהובה
מלח
2 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1. ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים בצל ומטגנים לריכוך כ-4 דקות. מוסיפים שום, תירס ותבלינים ומטגנים 4-3 דקות.

2. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה חלקית במשך 5 דקות.

3. טוחנים את המרק במוט בלנדר, מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי ערבול, טועמים ומתקנים תיבול.

טיפ: במתכון השתמשנו בתירס טרי. אם זו אינה העונה של התירס אפשר להשתמש בתירס משומר או בתירס קפוא ומופשר.

למתכוני מרקים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"