מרק קרם בצל

מתכון קל ומהיר למרק בצל קרמי המוגש במנות אישיות. פתרון נפלא לאורחים שקפצו לפתע לביקור

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-12 מנות:

10 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

4 כפות שמן זית

1 כף חמאה

1 כף סוכר חום

10 כוסות ציר ירקות/עוף/בקר

1/2 כוס יין לבן יבש

1 עלה דפנה

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

 

מאדים בסיר בינוני את הבצלים בשמן הזית והחמאה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה תוך ערבוב מדי פעם.

מוסיפים לסיר את הסוכר, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הציר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.

מוסיפים לסיר את היין ועלה הדפנה ומבשלים 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל.

מרסקים את המרק במוט ריסוק או במעבד מזון למרק קרמי וחלק. מגישים עם תלתלי בצל.