מרק קרם בצל
מתכון קל ומהיר למרק בצל קרמי המוגש במנות אישיות. פתרון נפלא לאורחים שקפצו לפתע לביקור
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-12 מנות:
10 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
4 כפות שמן זית
1 כף חמאה
1 כף סוכר חום
10 כוסות ציר ירקות/עוף/בקר
1/2 כוס יין לבן יבש
1 עלה דפנה
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מאדים בסיר בינוני את הבצלים בשמן הזית והחמאה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים לסיר את הסוכר, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הציר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את היין ועלה הדפנה ומבשלים 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל.
מרסקים את המרק במוט ריסוק או במעבד מזון למרק קרמי וחלק. מגישים עם תלתלי בצל.