מתכון חובה לחורף: מרק גריסים ופטריות לחיזוק המערכת החיסונית

מרק גריסים ופטריות | צילום: shutterstock
מרק גריסים ופטריות | צילום: shutterstock

מרק גריסים ופטריות ממוצא פולני, הידוע בשם מרק קרופניק ובסגולות חימום הבטן וחיזוק המערכת החיסונית. והיופי? אפשר להכין אותו גם אם אין לכן פטריות טריות בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | צמחוני

מגישים עם לחם (עדיף שיפון) ושמנת חמוצה. ואם תרצו יש גם גרסה בשרית בגיוונים.

גיוונים:

• מוסיפים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות יחד עם הגריסים.
• בהגשה מוסיפים סלסילת שמפיניון פרוסות ומוקפצות בחמאה.
• לגרסה בשרית מבשלים 1/2 ק”ג קוביות בקר (כתף, פאלש פילה או שפונדרה) ב- 2 ליטר מים כ-40 דקות בסיר לחץ או שעתיים בבישול רגיל לקבלת ציר. מוסיפים את הציר עם הבשר אל ירקות השורש במקום המים.
• כשממהרים מחליפים את גריסי הפנינה בבורגול, דק או עבה — תלוי כמה זמן יש לכם. בורגול דק יתרכך תוך רבע שעה בישול.

החומרים

1/2 שקית (10 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
2 כפות חמאה
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קצוץ
1/2 שורש סלרי קצוץ
1 גבעול סלרי פרוס דק
1 כוס גריסי פנינה
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה

1. משרים פטריות פורצ’יני בכוס מים רותחים במשך 20 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים להמשך.

2. בינתיים מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצל, גזר, שורשים וסלרי על להבה בינונית 8 דקות עד הזהבה.

3. יוצקים ליטר וחצי מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים גריסי פנינה, את הפורצ’יני עם מי ההשריה (ללא המשקעים) ותבלינים יבשים. מכסים חלקית, מבשלים שעה על להבה בינונית-נמוכה עד שגריסי הפנינה רכים והמרק מסמיך.

4. מוסיפים עשבי תיבול ושום, מערבבים ומכבים את האש. מגישים חם.

למתכונים נוספים של מרקים היכנסי לאתר "השולחן"