מרק צח עם רביולי בשר

במקום להוסיף למרק העוף אטריות או קרפעלך, למה שלא תוסיפו לו רביולי? מתכון שישדרג את מרק העוף של סבתא

88 שיתופים | 132 צפיות

בינוני, כשר, בשרי

מרק עוף הוא תרופה ידועה המסייעת לחולים, משככת געגועים, מנחמת ומרגיעה. כדי להשביח את טעם המרק הוספתי לו בשר ומעט ג'ינג'ר, ועוד שינוי חביב: הפעם אל תוסיפו למרק אטריות, גם לא קרפלך ואפילו לא שקדי מרק – הגישו את המרק בספלוני אספרסו מודרניים בתוספת רביולי זעיר אחד ממולא בבשר, כזה שישאיר טעם של עוד.

מרק עוף צח (או מרק זהב)

החומרים ל-6-8 מנות רגילות או ל-14-16 מנות המוגשות בספלוני אספרסו:
  • 2 כרעיים של עוף
  • 1 גרון הודו
  • 1/2 ק"ג בשר בקר (שפונדרה)
  • 12 כוסות מים
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים
  • 3 קישואים שלמים, נקיים
  • 2 שורשי סלרי + כמה ענפי סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית שורש ג'ינג'ר טרי, מרוסק
אופן ההכנה:
1. מניחים את העוף, הגרון והבשר בסיר. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף מעל פני המרק וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
2. מוסיפים את הירקות, קושרים את ענפי השמיר והפטרוזיליה ומניחים במרק (כדי שיהיה קל לשלוף אותם מהמרק וכדי שלא יעכירו את צבעו).מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי לפחות.
3. מוציאים בזהירות את הירקות, ענפי השמיר והפטרוזיליה והבשר. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומוסיפים את שורש הג'ינג'ר. אפשר לסנן את המרק, כדי שיהיה צלול יותר.

רביולי בשר

החומרים לכ-50 רביולים בגודל 2.5 ס"מ
לבצק:
  • ½3 כוסות (500 גר') קמח רגיל
  • 5 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
למלית:
  • 200 גר' בשר בקר או עוף מבושל, טחון (אפשר להשתמש בבשר או בעוף מהמרק)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק ומטוגן
  • שן שום, קצוצה
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. טורפים קלות את הביצים ומניחים בגומה. מוסיפים לגומה גם את שמן הזית והמלח ומערבבים את כל החומרים לאט ובזהירות. לשים במשך כ-5 דקות או עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. אוספים לכדור, מכסים במגבת לחה ומשאירים למשך כשעה.
2. מרדדים מהבצק 2 עלים דקים ככל האפשר על משטח מקומח קלות. חותכים מהעלים ריבועים שווים (עד כמה שאפשר) בגודל של 2.5 ס"מ. על מחצית מהריבועים מניחים מעט מהמילוי במרכז. מרטיבים את שולי הריבועים במעט מים ומכסים בריבוע ריק. מהדקים היטב כדי שהמלית לא תברח בעת הבישול.
3. מערבבים את כל חומרי המלית ומתבלים.
4. ממלאים סיר גדול במים מומלחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרביולי ומבשלים כ-10 דקות.

מצרכים:

מרק עוף הוא תרופה ידועה המסייעת לחולים, משככת געגועים, מנחמת ומרגיעה. כדי להשביח את טעם המרק הוספתי לו בשר ומעט ג'ינג'ר, ועוד שינוי חביב: הפעם אל תוסיפו למרק אטריות, גם לא קרפלך ואפילו לא שקדי מרק – הגישו את המרק בספלוני אספרסו מודרניים בתוספת רביולי זעיר אחד ממולא בבשר, כזה שישאיר טעם של עוד.

מרק עוף צח (או מרק זהב)

החומרים ל-6-8 מנות רגילות או ל-14-16 מנות המוגשות בספלוני אספרסו:
  • 2 כרעיים של עוף
  • 1 גרון הודו
  • 1/2 ק"ג בשר בקר (שפונדרה)
  • 12 כוסות מים
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים
  • 3 קישואים שלמים, נקיים
  • 2 שורשי סלרי + כמה ענפי סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית שורש ג'ינג'ר טרי, מרוסק
  • רביולי בשר


    החומרים לכ-50 רביולים בגודל 2.5 ס"מ
    לבצק:
    • ½3 כוסות (500 גר') קמח רגיל
    • 5 ביצים
    • 1 כף שמן זית
    • 1 כפית שטוחה מלח
  • למלית:
    • 200 גר' בשר בקר או עוף מבושל, טחון (אפשר להשתמש בבשר או בעוף מהמרק)
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק ומטוגן
    • שן שום, קצוצה
    • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מרק עוף צח

1. מניחים את העוף, הגרון והבשר בסיר. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף מעל פני המרק וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
2. מוסיפים את הירקות, קושרים את ענפי השמיר והפטרוזיליה ומניחים במרק (כדי שיהיה קל לשלוף אותם מהמרק וכדי שלא יעכירו את צבעו).מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי לפחות.
3. מוציאים בזהירות את הירקות, ענפי השמיר והפטרוזיליה והבשר. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומוסיפים את שורש הג'ינג'ר. אפשר לסנן את המרק, כדי שיהיה צלול יותר.
רביולי בשר
1. מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. טורפים קלות את הביצים ומניחים בגומה. מוסיפים לגומה גם את שמן הזית והמלח ומערבבים את כל החומרים לאט ובזהירות. לשים במשך כ-5 דקות או עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. אוספים לכדור, מכסים במגבת לחה ומשאירים למשך כשעה.
2. מרדדים מהבצק 2 עלים דקים ככל האפשר על משטח מקומח קלות. חותכים מהעלים ריבועים שווים (עד כמה שאפשר) בגודל של 2.5 ס"מ. על מחצית מהריבועים מניחים מעט מהמילוי במרכז. מרטיבים את שולי הריבועים במעט מים ומכסים בריבוע ריק. מהדקים היטב כדי שהמלית לא תברח בעת הבישול.
3. מערבבים את כל חומרי המלית ומתבלים.
4. ממלאים סיר גדול במים מומלחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרביולי ומבשלים כ-10 דקות.