רוצה להכין מרק פטריות זריז וטעים בטירוף? זה הסוד

מרק פטריות אקספרס | צילום: דן לב, סגנון: טליה גון אסיף
מרק פטריות אקספרס | צילום: דן לב, סגנון: טליה גון אסיף

מרקם סמיך ומענג, טעם עמוק ועשיר ושני רכיבים סודיים שהופכים את המרק הזה להכי טוב שיש. מתכון למרק פטריות מהיר ומשגע

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 25 דקות | קל מאוד | לא כשר | מרקים

שני מרכיבי הפטנט כאן הם תפוח האדמה המגורר ורוטב הסויה – לא תזהו את טעמם, אבל הם יעניקו את הגוון העמוק והמרקם הדרוש למרק.

החומרים

3 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
3 שיני שום קצוצות
1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה
1/2 כוס יין לבן
3 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
1 ליטר מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט מגורר טרי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות עשבי תיבול קצוצים (תימין, שמיר, אורגנו, בזיליקום)
להגשה
שמנת חמוצה או יוגורט סמיך (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים תפוח אדמה ומערבבים עוד דקה, עד שמתחיל להיתפס בקרקעית הסיר.

2. יוצקים יין ומערבבים. מוסיפים פטריות ומרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות. מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים תבלינים, סויה ועשבי תיבול ומכבים את האש. משאירים מכוסה 5 דקות.

3. מגישים עם כף שמנת חמוצה או יוגורט.

רוצה מתכוני מרקים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"