ארז קומרובסקי מציג: מרק עוף אלגנטי וחגיגי לליל הסדר

מרק עוף | צילום: shutterstock
מרק עוף | צילום: shutterstock

לא חושבות שמרק עוף יכול להיות אלגנטי? זה רק בגלל שעוד לא הכנתן את הגרסה החגיגית של השף ארז קומרובסקי. מתכון פשוט, מרענן וטעים שיביא את הטעמים של האביב היישר לשולחן ליל הסדר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

תוספת חיונית לכל שולחן חג: דרך אלגנטית ואביבית לפתוח את הארוחה.

עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
תבשיל ארטישוק וזעפרן 
כרוב ממולא בבשר טלה עם פטנט סודי
סלט תרד טורקי ופומלה הכי טעים שיש

8־6 מנות | קל | בשרי

החומרים
1 עוף שמן (נקבה) עם העור
קילו כנפי עוף
½ קילו גרונות עוף
1 עצם של רגל פרה (אופציונלי)
2 שיני שום
5 בצלים שטופים וחצויים (עם הקליפה)
5 גזרים שטופים וחצויים (עם הקליפה)
קילו דלעת חתוכה לארבע (עם הקליפה)
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לשניים
שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
מספר גבעולי שמיר ופטרוזיליה
לסגירת המרק
2 כוסות עלי תרד טורקי
2 כוסות עלי חוביזה או עלי חמציץ
מלח, פלפל לבן גרוס טרי

אופן ההכנה

1. מכניסים את העוף השלם, הכנפיים, הגרונות והעצם לסיר.
2. מוסיפים את הירקות והשורשים ומציפים במים עד כיסוי.
3. מניחים מעל את גבעולי השמיר והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים במשך 5־4 שעות על אש קטנה, עד שהציר מצטמצם.
5. מסננים את הנוזל מהעוף ומהירקות.
6. את העוף נותנים לחתולים ואת הירקות שמים בקומפוסט.
7. מכניסים את המרק לסיר ומחממים אותו שוב.
8. מתבלים במלח ובפלפל לבן, מוסיפים את התרד, החוביזה או עלי החמציץ ומביאים לרתיחה עדינה. מגישים מייד.

חג שמח! וטעים | צילום: Shutterstock
חג שמח! וטעים | צילום: Shutterstock