מרק עגבניות ושמנת
החורף מגיע ונמאס לכם ממרק הירקות הקלאסי? קבלו מתכון משודרג של מרק עגבניות עם אורז, בזיליקום ושמנת
מצרכים:
300 גרם בצל לבן מקולף ופרוס
150 גרם גזר חתוך גס
4 שיני שום
70 גרם עגבניות מיובשות
1 ק"ג עגבניות תמר משומרות (מומלץ של חברה איטלקית)
200 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס אורז
3 כפות שמן זית
סוכר
מלח
עלי בזיליקום לקישוט
3 ליטר ציר עוף
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק מחממים שמן זית ומאדים את הבצל, הגזר , השום, העגבניות המיובשות כ – 10 דקות עד לריכוך.
2. מוסיפים את האורז, עגבניות התמר ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות על אש נמוכה. יש לבחוש כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר.
4. מתבלים : מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח וטועמים.
5. בעזרת מעבד מזון ידני מרסקים את המרק עד לקבלת מרקם חלק
המתכון באדיבות שף דויד גרויסמן, מסעדת לוקה