מרק סלק עם דלורית ובמיה
מרק ירקות שורש מלא בכל טוב עם שילוב מפתיע של סלק, דלורית ובמיה
חומרים ל-6-7 מנות
4 סלקים, קצוצים
3 גזרים, קצוצים
בצל גדול, קצוץ
1 דלורית או דלעת במשקל 300 גרם
6 גבעולים סלרי אמריקאי, קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
1/4 כפית הל טחון
קורט קינמון
300 גרם במיה (אפשר להשתמש בקפואה)
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. מניחים את הבמיה על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כשעה. מצננים.
3. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל. אחרי 2 דקות מוסיפים סלק וגזר. לאחר 5 דקות מוסיפים סלרי ושיני שום.
4. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשהסלק רך, מוסיפים דלעת/דלורית. מוסיפים מלח, מיץ לימון, הל, קינמון, פטרוזיליה והבמיה המיובשת. מבשלים 10 דקות ומגישים.
הילה וידבסקי, נטורפתית מוסמכת, משלבת ייעוץ תזונתי וליווי אישי וכן אספקת מנות בריאות. http://www.libriut.co.il/