מרק סלק עם דלורית ובמיה

מרק סלק ובמיה | צילום: נעם נכון
מרק סלק ובמיה | צילום: נעם נכון

מרק ירקות שורש מלא בכל טוב עם שילוב מפתיע של סלק, דלורית ובמיה

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-6-7 מנות

4 סלקים, קצוצים

3 גזרים, קצוצים

בצל גדול, קצוץ

1 דלורית או דלעת במשקל 300 גרם

6 גבעולים סלרי אמריקאי, קצוצים

1/2 צרור פטרוזיליה

4 שיני שום

1/4 כפית הל טחון

קורט קינמון

300 גרם במיה (אפשר להשתמש בקפואה)

מיץ מ-2 לימונים סחוטים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-140 מעלות.

2. מניחים את הבמיה על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כשעה. מצננים.

3. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל. אחרי 2 דקות מוסיפים סלק וגזר. לאחר 5 דקות מוסיפים סלרי ושיני שום.

4. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשהסלק רך, מוסיפים דלעת/דלורית. מוסיפים מלח, מיץ לימון, הל, קינמון, פטרוזיליה והבמיה המיובשת. מבשלים 10 דקות ומגישים.

הילה וידבסקי, נטורפתית מוסמכת, משלבת ייעוץ תזונתי וליווי אישי וכן אספקת מנות בריאות. http://www.libriut.co.il/