מרק ליצ׳י עם פירות אדומים, סורבה מנגו וטיפות מרנג

מרק ליצ'י ופירות אדומים |
 צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
מרק ליצ'י ופירות אדומים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

סורבה מנגו פירותי ומגובש טובל במרק פירות יער מרענן ומפתיע אותו בשלל נשיקות מלטפות. הגלידרייה החדשה של קבוצת R2M מפנקת בקינוח שיגרום לכם להתאהב

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4־3 מנות |   קל |  צמחוני

200 גרם מחית ליצ׳י או ליצ׳י טרי טחון
200 גרם מחית פטל או פטל טרי (או קפוא)
90 גרם סוכר
4 גרם פקטין

אופן ההכנה

1. מחממים את מחיות הפרי בסיר קטן עד לרתיחה עדינה.

2. מערבבים את הפקטין עם הסוכר, מוסיפים למחית, מערבבים ומסירים מהאש.

3. מצננים היטב.

להגשה

1. מוזגים לקערה כחצי כוס מרק ליצ׳י ופירות אדומים.

2. מניחים במרכז כף גדושה סורבה מנגו.

3. מעטרים בטיפות מרנג, פירות יער שלמים ופרחים אכילים.

סורבה מנגו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
סורבה מנגו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

עוד קינוחים מושלמים שיהפכו אתכן למארחות אגדתיות או לזללניות מדופלות:
הבייסיק: גלידה וניל משובחת וסורבה מנגו מהעץ
שטרודל בננה שיגרום לכם לשיר באחו
פודינג אורז שישאיר אתכם טבעוניים
בראוניז סודי שיהפוך אתכם למוקד עלייה לרגל

 

נשיקות קטנות: טיפות מרנג

טיפות המרנג הססגוניות האלה יהפכו כל קינוח למעוצב לעילא. ההכנה פשוטה והטריק הוא לחלק את המסה לכמה שקיות זילוף קטנות, כל אחת בצבע אחר. את המרנגים אפשר לשמור בצנצנות שקופות וסגורות היטב ולהרוויח על הדרך גם תוספת צבע למטבח.

החומרים ל- כ־250 גרם מרנגים |   קל |  פרווה

100 גרם חלבון ביצה
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
קמצוץ צבע מאכל (אפשר בצבעים שונים)

אופן ההכנה

1. מקציפים חלבון וסוכר במיקסר. כשהקצף מבריק ומתייצב מוסיפים תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר ואת צבע המאכל.

2. על תבנית שטוחה המכוסה בנייר אפייה מזלפים טיפות קטנות עם צנטר משונן.

3. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל־100 מעלות.

4. מצננים ושומרים בכלי סגור היטב.

מרק ליצ'י ופירות אדומים |צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
מרק ליצ'י ופירות אדומים |
צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל