לגוף ולנשמה: מרק ירקות עם פטנט שהופך אותו לסמיך ומשביע
אורלי פלאי ברונשטיין מצאה יופי של פטנט בשביל לבשל מרק סמיך ומשביע שמכינים תוך פחות מחצי שעה. זהו המתכון, כולל הטריק הסודי שלה
4 מנות | 20 דקות | כשר | קל | צמחוני
החומרים
3 כפות שמן זית
2 שן שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גבעול כרישה החלק הלבן קצוץ
1 זוקיני חתוך לקוביות
1 כפית מלח ופלפל שחור
1 ליטר מיץ V8
1 כוס בורגול דק
1 נענע קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים שום במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כמה דקות עד שהם מזוגגים. מתבלים במלח ופלפל.
2. מוסיפים מיץ ירקות, 2 כוסות מים ובורגול. מכסים חלקית ומבשלים יחד 15 דקות עד שהבורגול רך ומסמיך את המרק. טועמים ומתקנים תיבול.
3. סמוך להגשה מוסיפים נענע קצוצה, מערבבים ומגישים.
גיוונים:
למרק לחם מחליפים את הבורגול בפיסות של לחם מתמול-שלשום.
לנזיד מוסיפים למרק כוס גרגרי חומוס מבושלים.
באותה שיטה מכינים: מרק ירקות ונבטוטים מחליפים את הבורגול ב-250-300 גרם נבטוטים, מורידים כוס מים ומוסיפים לזוקיני גם פרחי כרובית וברוקולי.