מרק דייגים פורטוגזי

מרק דייגים | צילום: אפיק גבאי
מרק דייגים | צילום: אפיק גבאי

במרחק חצי שעה מליסבון נמצאת עיירת החוף אריסרה. המתכונאית אינס שילת ינאי והצלם אפיק גבאי, בעלי הבלוג "תיק אוכל", נסעו לבקר, התאהבו בתוצרת המקומית ורצו למטבח לכין את המנות האזוריות, שמתאימות בול לחורף הישראלי

88 שיתופים | 132 צפיות

גיא ומעיין טולדו־סנשז הם זוג צעירים ישראלים עם חמישה ילדים, שעזבו את הארץ לפני כמה שנים לטובת ניהול בית ספר לגלישה, שבו הם מארחים קבוצות של גולשים צעירים לסשנים של גלישה בחופים המדהימים של העיירה הפורטוגזית אריסרה, חצי שעה נסיעה מליסבון. התארחנו אצלם במשך שבוע, שבו התאהבנו בפורטוגל.

מרק דייגים

4 מנות | בינוני | פרווה

ירידה לרחוב מהמרקדו הובילה אותנו לנמל הדייגים. זהו חוף ים פעיל שמולו סירות עבודה, כלובים לתפיסת לובסטרים, רשתות דיג וביתני אבן קטנים השייכים לדייגים המקומיים.

נוהל העבודה שם קבוע: לפנות בוקר יוצאים לדוג, לאחר מכן מוכרים את השלל, ואחר כך עושים הפסקת אוכל בביתן האבן, שבו כיריים קטנות, ועליהן מבשלים מרק דגים עם חתיכות קטנות של פסטה ושותים יין אדום מקרטון.

מרק דייגים | צילום: אפיק גבאי
מרק דייגים | צילום: אפיק גבאי

החומרים

2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לרצועות
3 שיני שום חצויות
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 דג לברק חתוך ל־3 חלקים (כולל הראש)
2 דגי בקלה חתוכים ל־3 חלקים (כולל הראש)
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס פסטה קצרה מבושלת או 150 גר' פסטה ביתית חתוכה לחתיכות גסות
1 כף פפריקה
1 כפית שטוחה גרגירי כוסברה טחונים או מרוסקים
1 כפית פלפל צ'ילי חריף מיובש טחון
מלח, פלפל שחור
4 כוסות מים

מרק דייגים | צילום: אפיק גבאי
מרק דייגים | צילום: אפיק גבאי

אופן ההכנה

1. ממיסים את החמאה בסיר עמוק, מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום, העגבניות והסלרי, מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות.

2. מניחים את הדגים, מוזגים את היין הלבן ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המים. מרתיחים, מוסיפים את המים, מכסים חלקית ומבשלים במשך 25 דקות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

פורטוגל הייתה טובה אלינו. אנשים חייכנים בכל מקום, פשטות של מאכלים וטעמים, נופים עוצרי נשימה, חופים כחולים שלא נגמרים, ותוצרת מקומית שגרמה לנו לרצות לרוץ למטבח ולבשל כל הזמן. בקרוב נבנה קבוצה שעמה ניסע לפורטוגל לסיורים מקומיים ולסדנאות בישול וצילום של אוכל מקומי.