מרק בטטה ושורשי סתיו

מרק בטטה ושורשי סתיו של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
מרק בטטה ושורשי סתיו של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

מפגש שורשים במרק כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט

88 שיתופים | 132 צפיות

בקיץ החם, בשקט–בשקט, מתפתחים כמה שורשים שמנצלים את הקרירות שמתחת לפני הקרקע. בתחילת הסתיו הם מוכנים לשימוש, והמפגש שלהם במרק שורשים כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט.

החומרים

2 בטטות קלופות חתוכות גס
3 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים גס
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
2 ס"מ שורש כורכום מגורר
2 גבעולי כרישה חתוכים גס
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
קורט פלפל צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים בסיר וממלאים מים עד גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 20־30 דקות עד שהירקות מתרככים.

2

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה וסמיכה. מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת מרקם חלק במיוחד ומגישים.

 

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן