מתכון מושלם ליום גשום: מרק אפונה קטיפתי

מרק אפונה של מסעדת אווה סאפי | צילום: דרור חדד
מרק אפונה של מסעדת אווה סאפי | צילום: דרור חדד

מרק אפונה קלאסי, סמיך וקטיפתי זה בדיוק מה שאתן צריכות בעודכן לובשות פיג'מה ובוהות בגשם הסוער שבחוץ. ויש אפילו טיפ שמשפר פלאים את המרקם

88 שיתופים | 132 צפיות

הגשם עדיין נותן עבודה ומכניסה את כולנו לכוננות חורף מוגברת, כלומר: שהות מוגברת בפיג'מה, חוסר רצון לצאת מהמיטה ותשוקה קבועה למרק. שחרור מהעבודה אנחנו עדיין לא יכולות לספק לכן אבל בעניין המרק, גייסנו את חברינו מהשולחן ומצאנו לכן מתכון למרק אפונה קלאסי, המרק המושלם ליום חורפי: קטיפתי, מפנק, מחמם ומפיץ ריח בייתי שעושה חשק להתכרבל עם אימא. וזה אפילו לא כל כך מסובך:

חומרים ל: 6-4 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | טבעוני

1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר על להבה בינונית־גבוהה. מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים גזר ושום ומטגנים כ־3 דקות נוספות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים תבלינים, למעט מלח.
  2. מוסיפים אפונה יבשה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מדי פעם מערבבים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים פטרוזיליה (אפשר להשאיר מעט בצד להגשה) ומלח. מוזגים לצלחת עמוקה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואם אוהבים גם גרידת לימון.

טיפ למרקם קטיפתי במיוחד: טוחנים את המרק בבלנדר ולאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת. מומלץ להגיש עם קליפת לימון מגוררת. בתאבון!

רוצה מתכונים נוספים למרקים מעולים? היכנסי לאתר "השולחן"