מרק אורז

מרק עשיר בדגנים וקטניות, קל להכנה ובעיקר משביע

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-8-6 מנות:

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל חריפה
  • קורט פלפלת מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל לבן, טחון
  • 7-6 כוסות מים
  • 1 כוס עדשים אדומים
  • 2 כוסות אורז

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הרצועות הבצל ומטגנים עד לגוון חום זהבהב.
  2. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים, ומבשלים כ=5 דקות.
  3. ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
  4. מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ=3/4 כוס מים. מכסים וממשיכים לבשל במשך 25-20 דקות,עד שהאורז תופח ומתרכך.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

14.02.07

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

ל-8-6 מנות:

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל חריפה
  • קורט פלפלת מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל לבן, טחון
  • 7-6 כוסות מים
  • 1 כוס עדשים אדומים
  • 2 כוסות אורז

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הרצועות הבצל ומטגנים עד לגוון חום זהבהב.
  2. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים, ומבשלים כ=5 דקות.
  3. ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
  4. מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ=3/4 כוס מים. מכסים וממשיכים לבשל במשך 25-20 דקות,עד שהאורז תופח ומתרכך.