השלום מתחיל מבפנים: מרק אוקראיני מנחם להפגת המתח

מרק Solyanka אוקראיני | צילום: Shutterstock
מרק Solyanka אוקראיני | צילום: Shutterstock

מרק אוקראיני אמיתי עם שלושה סוגי בשר, המון ירקות ותבלינים, צלפים, קצת זיתים, ותאמינו או לא - גם מלפפונים חמוצים! להגיש עם לחם וכוסית וודקה ולהתפלל לטוב

88 שיתופים | 132 צפיות

מרק הוא האוכל החם והמנחם האולטימטיבי, הן בעתות מלחמה והן בעתות שלום, ובמיוחד בסופי שבוע חורפיים וגשומים. הבאנו במיוחד בשבילכן מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין והשולחן, למרק אוקראיני בשם Solyanka, שהוא למעשה ארוחה שלמה.

החומרים

2 ליטר ציר בקר (או עוף או ירקות)
2 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל שחור
4 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 כרוב לבן קצוץ דק
5 גבעולי סלרי קצוצים
2 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
3 נקניק קבנוס פרוס לעיגולים
1 פרפר חזה עוף מבושל וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם נקניק האם (או כל נקניק חזיר בסגנון פסטרמה) חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
3 מלפפונים חמוצים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות צלפים במלח
20 זיתים שחורים מגולענים
1 קופסה (800 גרם) קוביות עגבניות (משומרות)
1 כוס יין לבן יבש
מלח

להגשה

8 כפות שמנת חמוצה
4 כפות שמיר קצוץ
לחם דגנים

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה ציר עם עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור ואנגלי בסיר גדול. מוסיפים כרוב וסלרי ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי על להבה נמוכה 30 דקות.

2. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל וגזר תוך כדי ערבוב 8 דקות להזהבה. מוסיפים קבנוס, עוף והאם ומטגנים עוד 5 דקות עד שגם הם מזהיבים.

3. מעבירים את כל תכולת המחבת לסיר. מוסיפים מלפפונים חמוצים ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות בכיסוי חלקי.

4. מוסיפים צלפים, זיתים וקוביות עגבניות ומביאים לסף רתיחה. יוצקים יין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 20 דקות.

5. יוצקים לקעריות, מוסיפים כף שמנת חמוצה לכל אחת ומפזרים 1/2 כף שמיר. מגישים עם לחם דגנים.

>> לעוד מתכונים מרקים באתר השולחן