להיות בפנים, להרגיש בחוץ: כך תייצרי מרפסת "מתחזה"

מרפסת. עיצוב: שלומית גליקס | צילום: איתי בנית
מרפסת. עיצוב: שלומית גליקס | צילום: איתי בנית

לסכם את היום במרפסת הביתית עם כוס יין רגע לפני יום חדש נשמע חלומי, נכון? עבור אלה מכן שלא התברכו במרפסת ביתית, כך תייצרו "מרפסת מתחזה" שנמצאת ממש בתוך הבית

88 שיתופים | 132 צפיות

אין דבר מהנה יותר מלסגור את היום במרפסת הביתית, להנות מהבריזה ומכוס יין ולהטעין מצברים רגע לפני יום חדש. עבור אלה מכן שלא התברכו במרפסת בבית והיו שמחות לכזאת, מזל טוב, אתן יכולות ליצור "מרפסת מתחזה", כזו שבעצם נמצאת בתוך החלל הציבורי וטובה לא פחות ממרפסת רגילה.

>> היער הקסום שמסתתר בתוך דופלקס בכפר סבא

באקלים הישראלי המרפסת הביתית משמשת כמעין ריזורט פרטי ונגיש. היא מאפשרת לנו לקחת אוויר, להנות מתחושת החופש וכן, גם לתפוס קצת מרחק מהילדים. ב-75 השנים האחרונות היא עברה לא מעט תהפוכות: תחילה היא היתה מקום המפלט היחיד לאדות קצת את הזיעה בבתי השחי, ושנים אחרי השתנתה המגמה, ובעלי הדירות בישראל שאפו לסגור את המרפסת הפתוחה ולנכס אותה כחלק אינטגרלי מחלל המגורים.

מאז שהקורונה הגיעה לפני כשלוש שנים, המרפסות זוכות לעדנה מחודשת. אבל עם כל הכבוד לקאמבק שלהן, אישית אני מסתייגת ולטעמי מדובר בתעופה מוגזמת: עם יד על הלב, רוב הזמן המרפסות שוממות ומשמימות ובינינו, הבחירה לשבת בסלון הממוזג כשבחוץ 900 מעלות היא הרבה יותר שפויה וכיפית. כשהיא מהווה חלק אינטגרלי מהסלון, אין סיכוי שהמרפסת המתחזה תהפוך למה שהפכו רוב המרפסות בישראל, שבפועל משמשות כמחסנים לתליית כביסה, אופניים וכיוצא בזה. המרפסת הישראלית לשנת 2023 נראית כמו מעברה בשנות ה-50.

מרפסת. עיצוב: מעין רהב | צילום: אבי קבלו
מרפסת. עיצוב: מעין רהב | צילום: אבי קבלו

המרפסת המתחזה לוקחת את מרפסת השמש בכיס הקטן, כל עוד תתכנני אותה נכון. אז נכון, זאת לא באמת מרפסת אלא חלק מהסלון – אבל היא תאפשר לך לעבור לתדר אחר לו אנחנו משוועות.

די קל לייצר מרפסת כזאת וכל מה שנדרש לעשות הוא לבדוק שיש לך 1.2 מ' עומק, מקו הוויטרינה פנימה לתוך החלל, ושני מטרים של רוחב. כך ניתן יהיה להציב בה שני כיסאות. מכאן הכל פתוח ואני ממליצה לך להתפרע. זה המקום לייצר מרחב כיפי, רומנטי ויצירתי, שונה ב-180 מעלות מהמטבח והסלון עם רצפה שונה, תאורה רומנטית, צבעים מטריפים וצמחיה פראית. הבידול בין הפנים לחוץ המדומה צריך להתקיים בכל ארבעת הממדים: ברצפה, בתקרה, בקירות ובתאורה.

נתחיל בריצוף: הריצוף שבסלון שלך הוא בגוון קרם? נהדר, את זה שבמרפסת תעשי באדום, כחול או ירוק, לא משהו שמתמזג עם עיצוב החלל הציבורי אלא אריחים בקונספט שונה לגמרי. מומלץ שלא לעשות מדרגה בין שני סוגי הריצופים, ולדאוג שיהיו באותו מישור. כל קונסטלציה אחרת לא רק שאינה נוחה, היא גם לא תקנית ויש סיכוי סביר שתיפול.

מרפסת. עיצוב: שלומית גליקס | צילום: איתי בנית
מרפסת. עיצוב: שלומית גליקס | צילום: איתי בנית

נכון, בפועל המרפסת החדשה היא חלק מהסלון אבל גם בגזרת הריהוט אני ממליצה לבחור בעיצוב שונה לגמרי. השתמשי ברהיטים שמיועדים למרפסת, רהיטי ברזל קלועים בראטן ואם הבית שלך הוא קלאסי את ממש מוזמנת להשתגע עם אלמנטים פרועים. בחרי ברהיטים קלילים, צבעוניים, מפנקים ונוחים, ושלבי סביבם כדים פורחים. צרי תחושה שעברת לממלכה אחרת, לזון אחר.

גם התקרה היא מקום מצוין להתחרפן וכשהתחלה את יכולה להתקין בה מראה. התאורה צריכה להיות מעומעמת ורומנטית כי כמו שכבר אמרנו, עליה להתאים לתרחיש של שיחה מלב אל לב על דרינק עם חברה אותו תקבלי בעזרת אורות נמוכים ומעמומים, שלגמרי יעשו את העבודה. לקינוח אני ממליצה לשלב טקסטיל בטקסטורות מטורפות ובגוונים לא שגרתיים, על טהרת הכתומים למיניהם, הוורודים והירוקים.

מרפסת. עיצוב: שלומית גליקס | צילום: איתי בנית
מרפסת. עיצוב: שלומית גליקס | צילום: איתי בנית

אז קדימה, לעבודה. המרפסת המתחזה יכולה להיות חלק מהבית שלך עוד לפני פתיחת שנת הלימודים הבאה.