מצטיידים במטבח: חדשות קולינריות מסקרנות
מנות בשילוב קנביס, חנות לסכיני שף מיפן ומגזין חדש שחוגג אוכל ורעיונות. כך תעדכנו את המטבח
מנות יתר
ספר בישול אמריקאי שייצא לאור בקרוב מציג מגוון מנות שף המתבססות על קנביס
"אין צורך להיות גורדון רמזי כדי להכין ארוחה שתעורר את החושים ותרגיע את הראש", אומרים יזמי ספר הבישול Herb. הנחת היסוד שלהם היא שגראס הוא בסך הכל רכיב טבעי וככזה אפשר להשתמש בו במטבח. הגיוני, לא? כל מתכוני הספר חוברו על ידי שפים ומתבססים על מריחואנה, וביניהם תוכלו למצוא מרק דלעת ערמונים עם חמאת קנביס וגלידת קפה ברוטב קנביס־שוקולד. הספר ייצא לאור באוגוסט הקרוב בכריכה רכה וקשה ובגרסה אלקטרונית. אפשר להזמין כבר עכשיו ולקוות שעד שהמשלוח יגיע הדואר יתייעל והממשלה החדשה תתמוך בלגליזציה.
herbkitchen.com
סכין יפנית
חנות חדשה לסכיני שף מיפן תחדד לכם את הידע בתחום ותנקר את העיניים
מאחורי הקמת החנות ניפון עומדים שלושה ישראלים שגרו ביפן וכשחזרו לארץ ביקשו להביא לכאן קצת מהדיוק והמסורת המפורסמים. אחרי כמה בקבוקי סאקה נחתם שיתוף פעולה עם מסמוטו וקיאה, שני מותגים יפניים משפחתיים שמתעסקים בפלדה עוד מימי הסמוראים. בשואו רום החדש יש סדרות לשימוש מקצועי וביתי, אבני השחזה, אביזרים ותיקי עור מעלפים לאחסון. כל לקוח זוכה להדרכה ולהתאמה אישית וכשצריך השחזה הסכינים המיוחסות נשלחות לביקור בארץ מוצאם.
טשרניחובסקי 21 תל אביב, 03-5277971, nipponimport.co.il
להתמכר לטוסט
אם אתם אוהבים מגזיני אוכל ומכירים מישהו שנוסע ללונדון בקרוב, אל תרשו לו לחזור בלי TOAST ביד
TOAST הוא מגזין אנגלי חדש ובועט – אין בו מתכונים וגם לא צילומי מנות אלא "חגיגה של אוכל ורעיונות", כך על פי מייסדיו, והוא כולל איורים אבסטרקטיים יותר ופחות וכתבות מעמיקות על הפועלים השחורים במטבח, למה במתכונים אין לתבלינים משקל מדויק ועוד נושאים לא שגרתיים. 15 פאונד והחשיבה המסעירה והחדשנית על אוכל אצלכם ביד.
eatdrinktoast.com
שיק אוכל
ביקור בשוק האוכל החדש והמרשים ברוטרדם הוא הגשמת פנטזיה של כל פודי
אמנם שרונה מרקט המדובר ייפתח בקרוב, אך אם אתם מתכננים ביקור בהולנד בקרוב הקדישו (לפחות) יום לשוק האוכל המרהיב Markthal הנמצא ברוטרדם (שעה נסיעה מאמסטרדם). בהשקעה של 450 מיליון אירו הוקם בעיר מגדל דירות דמוי קשת שבמרכזו 100 דוכני מזון טרי מכל טוב הולנד והסביבה, מקפה עד גבינות ומגלידה עד ירקות אורגניים. בין הדוכנים משובצות מסעדות שוק בסגנונות אתניים שונים, ואם תרימו לרגע את הראש תראו על התקרה עבודה של שני אמנים הולנדיים שמציגה גשם צבעוני של ירקות ופירות.
markthalrotterdam.nl/en
ליהי תעשי לי
הארוחות הפרטיות של ליהי עראסי הן חוויה של טוב טעם
באנו בגלל המתכונים נשארנו בגלל העיצוב, או להיפך. ליהי עראסי מהבלוג "מעשה במאפה" היא הד האנטרית במקצועה ואימא לשתיים שמכורה למטבח ולאירוח. כאילו שקייטרינג פינגר פוד והנחיית סדנאות בישול בזמן הפנוי לא מספיקים, עכשיו היא פותחת את המטבח הפרטי שלה פעם בשבוע לארוחות קטנות, מעוצבות וכיפיות. שישה משתתפים לכל היותר יכולים לקחת חלק בחוויה שנשענת על פורמט טאפאס (8־10 מנות קטנות) או כארוחת ראשונה־עיקרית־אחרונה + יין חופשי.
052-8574141, story-cake.blogspot.co.il