טעם יקר: 25 מסעדות שף יוקרתיות בתל אביב – ששוות כל שקל

על אוכל טוב, חזון של שף ואווירה של חו"ל צריך לשלם (והרבה), אבל מה שבטוח זה שתהיה לכן חוויה בלתי נשכחת ובלי להחתים דרכון. קבלו את רשימת 25 מסעדות הפיין דיינינג הכי הכי בתל אביב
מי ידעה? מתברר שאנשים עדיין רוצים להוציא ממיטב כספם (ולא מעט ממנו) כדי לאכול לרגע ברמת חלומות, ואולי לחשוב לשנייה קלה שאנחנו נמצאים במדינה נורמלית שאפשר להתעסק בה בבזיליקום גבישי. הרשימה מסודרת לפי רמת תמחור – מהיקר, ליקר מאד, ליקר לאללה. את השיקולים אם זה שווה לכן או לא תעשו לבדכן, אבל לטעמנו – אלו הן המסעדות שלא יאכזבו אתכן.
>> זמן לשופינג: 21 חנויות האופנה הכי טובות בתל אביב
יקר
OPA
אף אחד כבר לא מרים גבה כששפית שיראל ברגר קוטפת פרסים בינלאומיים עבור מטבח שאין בו גרם חלבון מן החי. הנטייה הטבעית היא לשייך את OPA לטבעונות, אך שלמעשה מדובר באטלייה שעושה כבוד לתוצרת חקלאית, ומתייחס אליה כאמנות – וזו גם העדשה שדרכה צריך לשפוט אותו. התפריט משקף את עונות השנה באדיקות וכל פרי וירק זוכים לפרשנות חדשנית ומקורית. בפרפראזה, יש יפות ממנה אך אין יפה כמוה.
החלוצים 8
אייבי+דוק
ערכי מקומיות ועונתיות משותפים לשתי המסעדות של האחים דוקטור, אם כי בפרשנות שונה. אייבי היא כריש בקשקשי ברבוניה, מקום פשוט למראה שבתוכו מתקתקת מסעדה מצוינת. שפית אבישג לוי מובילה מטבח שעושה כבוד לדגים ופירות ים, ומעניק להם את הסביבה הראויה כדי לזרוח בהתפוצצות טעמים והברקות קטנות. דוק, בשבתה כמעבדה של שף אסף דוקטור, משתמשת בחומרי גלם שונים אך הכיוון דומה: מסורות גידול וליקוט וקנאות לתנובת האדמה שמתורגמות למסע קולינרי צנוע אך מרהיב.
אייבי – לינקולן 16 תל אביב; דוק – אבן גבירול 27 תל אביב
בית תאילנדי
לא בכדי זוהי אחת המסעדות הטובות והמצליחות בישראל: כבר כמעט 30 שנה שבית תאילנדי מצליח לשמור על הרמה, על הווייב הנכון והכי חשוב – על טעמים אותנטיים. בין מחיצות הבמבוק תוכלו להתנסות במנות מחומרי גלם טריים, למשל חלב קוקוס וירקות מחווה שעובדת עם המסעדה. בחדר הפרטי קואה קון לק ("המטבח של גברת לק", השפית ואשתו של הבעלים יריב מלילי) מוגשת ארוחת טעימות מובנית שעושה כבוד למטבח התאי המסורתי.
בוגרשוב 8
משייה
"אז איך האוכל במשייה? במילה: פנטסטי. במשפט: כל כך מוצלח, שהזמנו את אותה המנה פעמיים. פעמיים! כלומר, כל האוכל היה נהדר, אבל פעמיים במהלך הארוחה הגיעה לשולחן מנה כל כך טובה, כל כך טעימה, כל כך וואו!, שכל מה שרצינו היה לטעום אותה שוב. זה עד כמה האוכל של משייה מוצלח", כתב המבקר שלנו, ומאז משייה רק הולכת ומשתכללת. שף גיא ארש מפליא ללהטט בהתססות וטכניקות בישול חדשניות ומגיש מנות שמעיפות את המוח ומענגות את העין באסתטיקה בין יפן לסנקדינביה.
מנדלי מוכר ספרים 5
סנטי
ואנחנו עדיין עם גיא אריש, שאחרי משייה מתרכז בסנטי, מקום שרשמית הוא בר יין אך כל דבר בו צועק פיין דיינינג: התייחסות רצינית ומרשימה לאלכוהול ובמיוחד ליין, שירות שבאמת אכפת לו, אווירת חו"ל (למרות שאפשר לבוא בכפכפים) וקולינריה תואמת. אריש שואב השראות מיפן וסקנדינביה ונמצא עם אצבע על הדופק של הגסטרונומיה העולמית, ובו"ז מפתח סגנון ייחודי משלו. ביד עדינה אך בוטחת הוא יוצר אוכל שונה ומסקרן, שבהפי האואר נגיש גם למי שהכפכפים שלו קרוקס ולא פראדה.
גורדון 17 תל אביב
תריסר
בתום שנת פעילות מאתגרת ומאומצת, תריסר עולה כיתה מרשימת הקז'ואל לפיין דיינינג. המסעדה שבתחילת דרכה נטתה להכפיף את הבישול לקונספט שינתה כיוון, והמטבח של שף ענר בן רפאל־פורמן השתכלל והתעדן, כפי שמוכיח תפריט "שנות הקסם". החיפוש אחר מקורות השראה לחיזוק התמה המקומית־עונתית משתקף במנות מקוריות ולא שגרתיות, וגם אם רמתן לא תמיד אחידה – החשיבה והעטיפה כולה מכוונת בבירור לפיין דיינינג. תריסר הולכת בדרך לא זרועה, והסיפור שהיא מביאה יחיד ומיוחד בנוף העירוני.
נמל תל אביב, האנגר 12 תל אביב
יקר מאוד
a
מאז פתיחתה בתרועה רמה, a הולכת ומוכיחה שיש דברים בגו, ושהיא לא רק פריטי פייס. שף יובל בן נריה וצוותו מחוללים קסמים ברטבים, התססות וחומרי גלם מיוחדים ומתייחסים למטבח כאל מעבדת ניסיונות – רק השבוע נחשף כי בן נריה מעורב בפיתוח בשר צלופח מתורבת, ואנו עוד זוכרים לו את הרפתקת המנקאי. רמת השאפתנות והתחכום רק הולכת ועולה, וכשמדריך מישלן יגיע סוף סוף לארץ – a היא ללא ספק מועמדת ודאית לכוכב.
דרך מנחם בגין 121
OCD
מסעדת הדגל של שף רז רהב נפתחת באוגוסט מחדש, לראשונה מאז השבעה באוקטובר. בהיעדרה תפס את מקומה ההמבורגר הנפלא מימי הקורונה שהוחלף מאוחר יותר ב-MAZON, פופ אפ ארוך טווח שרהב מגדיר כ"חוויית קז'ואל פיין דיינינג". לא כל מסעדה היתה זוכה בפרווילגיה להישאר ברשימה גם אחרי 9 חודשי המתנה, אבל מכיוון שאנחנו רגילים לתקופת המתנה ארוכה ל-OCD, אנו מהמרים שהיא תחזור לעצמה שלפני המלחמה ואולי אף טובה יותר. תאריך הפתיחה המחודשת: 5.8, וכבר עכשיו אי אפשר להשיג מקומותץ
תרצה 17
בר 51
זו לא בדיוק מסעדה וגם לא ממש בר. אם תקראו לו גסטרו בר הוא אולי יענה, אך בר 51 הוא הרבה יותר מכך – סדנת יצירה של שף מושיקו גמליאלי (מונא), שהתמקם בחלל מלא נשמה ואווירה ומגיש תפריט שהולם את כל אלה: קרודו וסשימי דגים טריים עם בת טעם מקומית, מנות פסטה עדינות וצלחות שמלוות אלכוהול אל מחוזות של ריגוש וסיפוק גרגרני.
הירקון 59
הבסטה
הלוק שוק, הטעם מישלן: המסעדה המינימליסטית למראה בפאתי שוק הכרמל אוספת חומרי גלם עונתיים נחשקים ורעיונות שמלוקטים בשיטוטים בארץ ובעולם, ומחברת אותם לחוויה קצת שיכורה ומלאת תשוקה לבישול, ושיקוף של סלואו פוד במלוא הדרו.
השומר 4
דריה
את מקומו של שף הלל תווקולי שפרש בחודש יולי מחליף רונן אליהו, מי שהיה השף בפועל, שמנסה לשמור על המוניטין שדריה צברה מאז פתיחתה – מסעדה כשרה שכל מי שדורך בה (כולל מבקרים אכזריים במיוחד) נפעם מעושר הטעמים. מסורת האוכל שסביב דרך המשי מתורגמת לתפריט שמחבר באלגנטיות בין מטבחי פרס, בוכרה והסביבה לטכניקות מודרנית, מעין אלף לילה ולילה בגרסה קולינרית, מבלי לתת לכשרות להפריע.
הירקון 205
טאיזו
האסייתית הוותיקה של שף יובל בן נריה מציגה פרשנות אישית צבעונית ובועטת לקלאסיקות מהמזרח ומקפידה להשאיר מקום להפתעות וחידושים. לכן גם כשאוכלים דאמפלינג שנחניזי בפעם האלף הטעם נותר מסחרר כבפעם הראשונה, ומוסד שמפגין כזו עקביות וקפדנות ראוי לכל הערכה. טאיזו אינה רק מניה בטוחה אלא ממש יוניקורן.
דרך מנחם בגין 23
יפו־תל אביב
למרות מעמדו של השף חיים כהן כסלבריטאי־על, קשה לכפור בכנות כוונותיו, שממשיכות להקרין על עבודתו לאורך השנים. יפו־תל אביב משקפת את נקודת המוצא של כהן, אוכל אורפלי של אמא מלווה בהשפעות אירופאיות שרכש במרוצת הזמן. מתוך טאבון שבלב המסעדה מגיעות מנות שפורטות על מיתרי הנפש, מטבח חף מציניות ומהתחכמות, ששואף להזין את הסועדים ברגשות חמימים של ניוקי סרטנים ושישברק.
יגאל אלון 98
מלגו ומלבר
שף מוטי טיטמן מביא ידע שצבר בצרפת וניו יורק וניסיון בעבודת מטבח מורכבת, ומכין מנות עמוקות טעם וסקסיות להפליא. בצלחת מלגו ומלבר משקפת התמקצעות חסרת פשרות וחתירה למצוינות, בשעה שבאווירה ובהתנהלות היא קלילה, קולית ולא מאיימת – שילוב שמייצר מקום כיפי עם אוכל נפלא, כפי יעידו שפים שמגיעים אחרי משמרת לשבת על הבר.
רוטשילד 142
הדסון
הניו יורק סטייקהאוס הוותיק הוא קונצנזוס בכל הקשור לבשר: נתחים מובחרים מיושנים במקרר ענק ונצלים במיומנות שמוציאה מהם את הביס הבשרי המושלם. בסניף הקז'ואל-לייט שברחוב לילינבלום החוויה הטעימה־אך־מכאיבה-לכיס, הופכת למכאיבה קצת פחות.
הברזל 27
פאסטל
מאז נפתחה לפני יותר מעשור עברה פאסטל מספר גלגולים, חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות. הגעתו של שף גל בן משה (שני כוכבי מישלן עבור מסעדת PRISM בברלין) יישרה את הקמטים והעניקה למסעדה את הילת המישלן הנחשקת, שהולמת את הלוקיישן במוזיאון תל אביב. תשומת לב קפדנית לפרטים במטבח ובפלור מרשימה, ועדינות הטעמים משקפת רוגע ואלגנטיות שחסרים כל כך בהווייה הישראלית. לאחרונה נפתחה לצידה האחות הצעירה והסקסית גרייס, שם מלהטט בן משה אפילו יותר מהרגלו (והמחיר בהתאם).
שד' שאול המלך 27 תל אביב
פופינה
משמעות המילה פופינה היא "מטבח" בלטינית. בפופינה המטבח הוא הלב הפועם וכל תשומת הלב נתונה למתרחש בו. שף אוראל קמחי מגיש מנות אלגנטיות ועל זמניות בתפריט המחולק על פי שיטות בישול שונות: אידוי, כבישה, צלייה, בישול ארוך או אפייה. תענוג.
אחד העם 3
פרא
"עם תפריט שמתחלף כל יום ומאפשר שינויים והמצאות תוך כדי תנועה, ועם הכישרון שנשפך שם כבר עכשיו בכמויות, ברור ש'פרא' הולכת להיות אחת הפינות הכי עמוסות בתל אביב", כתב המבקר שלנו על המסעדה של יוצאי רותי ברודו. מאז פרא מגשימה את התחזית, משווה ומעלה במנות שכבר נכנסו ללקסיקון המקומי (כנף דג ממולאת) ומצליחה לשמור על רעננות ומקוריות כמו ביומה הראשון.
נחלת בנימין 27
יקר לאללה
R48
כשמסעדת הדגל במלון היוקרה של קבוצת R2M נפתחה, המבקר שלנו הכתיר אותה כהצלחה וקבע ש"כשאתה מבין שמדובר בארוחה נהדרת משולבת עם קפיצה קטנה לחו"ל עם המארחת המושלמת, זה לגמרי ערב שהוא אחד הדילים הכי משתלמים בעיר". אחרי חודשים ארוכים מאוד בהם עמדה סגורה מאז פרוץ המלחמה, היא נפתחה לאחרונה מחדש ומציגה את הרמה הגבוהה והמחירים הגבוהים שאפשר היה לצפות להם. אפשר גם לסמוך על רותי ברודו ועל שף אוהד סלומון שהתמורה תהיה מוצדקת.
רוטשילד 48
ג'ורג' וג'ון
המסעדה המעוטרת גרפה פרסים ואותות יוקרה בהנהגתו של שף תומר טל, שהודיע בסוף השנה שעברה כי הוא מסיים את תפקידו. לנעליו נכנסו השפים אלעד דגן וטל סוחמי (שסגרו לכבוד המוב את מנסורה הנהדרת), וממשיכים מאז את המומנטום, עם הרבה רספקט למה שהשף עשה שם לפניהם (כולל גרסה משלהם לפסטה סרטנים האיקונית), אבל גם תפריט רענן ומרענן ומסלול קולינרי חדש ומרגש. יש לכם אישור להמריא.
אוארבך 6
היבה
שף יוסי שטרית עושה דברים מדהימים במסעדה שלו, ותפריט בן כ-15 מנות הוא רק אחד מהם. מעבר לאוכל יצירתי, שנשען על מסורת וזיכרונות ילדות אך מעז לעוף לשמיים, ההקפדה על כל פרט בהיבה מכוונת בבירור למישלן – החל בטקס קבלת פנים, עבור בכלי פורצלן בעבודת יד וכלה בתשורה קטנה למזכרת בסוף הארוחה. בשורה התחתונה: אין הרבה חוויות קולינריות ברמה הזאת בישראל.
דרך מנחם בגין 144
טוטו
לאחר תקופת שיפוצים וקורונה פתח שף ירון שלו את מסעדת טוטו בעיצוב חדש. מאידך, טורטליני זנב שור, ניוקי ערמונים ושאר מנות דגל נותרו על מקומם כדי לא להפריע את שלוות נפשו של האלפיון העליון. מה עוד קורה בחלל המעוצב נותר רק לנחש, כי אתר המסעדה שומר על עמימות ברמת FBI. כשהאמצעים הכלכליים מאפשרים, טוטו היא בחירה משובחת.
ברקביץ' 4
פרונטו
בסוף השנה שעברה נפל דבר כששף דייויד פרנקל הודיע כי הוא עוזב את פרונטו לאחר 13 שנים. מה קרה מאז? כפי שפורסם בריאיון ל"טיים אאוט" עם השף עידו סמואל כהן, בן 31 בלבד וכישרון עולה בשמי הקולינריה התל אביבית, פרונטו חוזרת אל מחוזות הריזוטו והמטבח האיטלקי העילי ועושה את זה בשקט האלגנטי שתמיד אפיין אותה. אנחנו כבר רעבות.
הרצל 4
שילה
מה שהתחיל כגסטרו בר חלוצי של שף צעיר, מוכשר ונמרץ, הפך מזמן לאחת המסעדות הנחשקות בעיר. התפריט הוא חגיגה של דגה ופירות ים שמוגשת על מפות לבנות באווירה סקסית ולא מחייבת, שקורצת לאורחים שממונם בידם. עם המעבר של שילה אל משכנה החדש ברחוב מונטיפיורי, היא השתדרגה לכדי מקדש פיין-קז'ואל מרהיב עם אקווריומים ללובסטרים ואויסטרים ומחירים בהתאם, ומצדיקה את מעמדה הקבוע בטופ העירוני.
מונטיפיורי 9 תל אביב
MOSHIK&
השף הטלוויזיוני מנסה להעתיק למרכז תל אביב את ההצלחה של MOSHIK&, מסעדת שני כוכבי המישלן מאמסטרדם שנסגרה בעקבות הקורונה. הסגנון קלאסי, שילוב של כבוד להיסטוריה ולמסורת ומינימליזם, והתפריט בהתאם – שילוב אלגנטי בין השראות מחו"ל ותוצרת מקומית. המחיר גבוה, אולי הכי גבוה בשוק כרגע – 800 ש"ח לאדם לפני אלכוהול ושירות. ועדיין, פתיחת מסעדה שאפתנית ויוקרתית בתקופה הכי מורכבת שמדינת ישראל עברה מעודה, זהו מעשה שרק מי שבאמת אוהב את המקום שהוא נמצא בו יכול לעשות – ועל כך אנו מסירים בפני רוט את הכובע.
צבי סטרכילביץ’ 4 תל אביב