ולמנה ראשונה – נוף לים: 6 מסעדות מומלצות על קו החוף

זוהי יפו ילדה. קלמטה | צילום יח"צ
זוהי יפו ילדה. קלמטה | צילום יח"צ

אין כמו ארוחה טובה מול נוף כחול בשביל לפוגג את השגרה האפרורית ולהרחיב את הלב - בכל עת. ממגדל פנקייקס ופרנץ' טוסט ועד קבב דגים: 5 המלצות למסעדות על קו החוף עם נוף לים בכל רחבי הארץ

88 שיתופים | 132 צפיות

בהפוגת הגשמים של שלהי החורף, כשהשמש מציצה ומחממת קלות או מול מראה שקיעה מרהיב – אין זמן פחות מתאים לארוחה מול נוף ים כחול מלוא העין. אספנו עבורך כמה מסעדות על קו החוף הישראלי המציעות אוכל טעים עם נוף לים התיכון, וגם פסק זמן מהמציאות האפרורית.

>> בלי להתרחק מהלובי: מסעדות שף מומלצות בבתי מלון בארץ

מאנטה ריי

על אף קו החוף הארוך שישראל התברכה בו, מסעדות שנמצאות ממש על המים הן עוף די נדיר. מאנטה ריי ממוקמת בין תל אביב ליפו במרחק נגיעה מהמים, מול נוף שמתחיל ביפו העתיקה ומסתיים כמעט ברידינג. כבר שנים שהבעלים עפרה גנור והשף רונן סקינזיס מנווטים את מאנטה ריי ביד בטוחה ומגישים אוכל שמחובר לתל אביב ולמזרח התיכון, עם השפעות מהעולם הגדול.

מזאטים לפתיחת הארוחה | צילום מאנטה ריי
מזאטים לפתיחת הארוחה | צילום מאנטה ריי

מה אוכלים מגש מזאטים לבחירה (הולכים מצוין עם אלכוהול), דגים ופירות ים, אויסטרים מפריז, מרקים וסלטים. ארוחות הבוקר כאן הן פינוק כשלעצמו – מנות ביצים, בייגלס, פרנץ' טוסט ומגדל פנקייקס עם פירות טריים, בדיוק מה שצריך כדי לפתוח את היום. תפריט Happy hour (שני עד חמישי 16:00-19:00, מוצ"ש מ-19:00) משתלם במיוחד עם 20 אחוז הנחה על אוכל ואלכוהול במחיר אטרקטיבי.
מאנטה ריי

קו ראשון לים | צילום מאנטה ריי
קו ראשון לים | צילום מאנטה ריי

סמא

מעל למבוך הסמטאות והחומוסיות של עכו העתיקה תמצאי את סמא, "שמיים" בערבית – בר אוכל שממוקם בגג בניין משופץ בן שלוש קומות המשקיף לנוף פנורמי מהפנט של הנמל הצלבני, סמטאות השוק, המסגדים והכנסיות. בשעות היום קריאות המואזין וצלצולי פעמוני הכנסיות מתערבבים זה בזה, ולקראת השקיעה העיר כולה נצבעת בגווני ורוד-כתום עוצרי נשימה.

סמא | צילום אפיק גבאי
סמא | צילום אפיק גבאי

מה אוכלים שף חמודי עוקלה, מהבולטים שבמתמודדי "מאסטר שף", יצר תפריט שמחבר בין תנובת הים שדייגי עכו הביאו עמם היישר מסירת הדיג, ופרשנות אישית עכשווית. לדוגמה: עלי גפן ודג נא על יוגורט עיזים ושמן זית; סשימי מוסר ים עם אריסה משיפקה, רכז רימונים ואבן יוגורט כבשים; חומוס פירות ים וקובה בורגול בעבודת יד ממולא בשרימפס. לניגוב הרוטב מומלץ להזמין לחם עכואי שנאפה במקום ומוגש לוהט ופריך עם שמן זית וזעתר, מחמרה טורקית וזיתים מהגליל.
סמא 

נוף לים, למסגדים ולכנסיות. סמא | צילום אפיק גבאי
נוף לים, למסגדים ולכנסיות. סמא | צילום אפיק גבאי

גרקו ביץ'

בשלהי החורף, ובתקופה של בידודים וגל חמישי, חופשת קיץ ביוון היא עדיין בגדר חלום רחוק. גרקו ביץ' בחוף פרישמן בתל אביב היא הדבר הקרוב ביותר שיש בארץ לטברנה יוונית על שפת המים – מסעדת חוף שמחה בגווני טורקיז ולבן שעושה חשק לעלות על שולחן, לרקוד ולשתות עד שהמגפה תחלוף.

יוון בחוף פרישמן. גרקו ביץ' | צילום אנטולי מיכאלו
יוון בחוף פרישמן. גרקו ביץ' | צילום אנטולי מיכאלו

מה אוכלים צזיקי וסקורדליה, גבינת פטה וסלט חצילים על האש, סלט יווני, סלט כריתי, סלט קתרינה (סלקים, אגוזי מלך מתובלים ופטה כבשים) וסלט אמא של כריסטוס (עדשים, חיטה, גרעיני דלעת, רוקט, אגוזי מלך וגבינת כבשים). בעיקריות תמצאי סובלאקי, ממולאים, קציצות פראסה ועוד מעדני יבשה וים שמזכירים מדוע המטבח היווני אהוב כל כך.
גרקו ביץ'

גרקו ביץ' | צילום אנטולי מיכאלו
גרקו ביץ' | צילום אנטולי מיכאלו

הלנה בנמל

הגן הלאומי קיסריה הוא פיסת היסטוריה נדירה שגובלת באחד החופים היפים בארץ. הלנה בנמל היא היהלום שבכתר הגן הלאומי, מסעדת שף ותיקה ומרשימה שמצליחה תמיד לחדש. שף עמוס שיאון מקפיד להשתמש בחומרי גלם מהסביבה הקרובה – דגים ודבש, ירקות ועשבי תיבול ועוד ועוד, ואפילו צמחי בר שהוא מלקט בחוף הסמוך. דרינק בשקיעה בנמל קיסריה מעולם לא נראה רומנטי ויפה יותר.

טרטר דג ים. הלנה בנמל | צילום אפיק גבאי
טרטר דג ים. הלנה בנמל | צילום אפיק גבאי

מה אוכלים קרפצ'ו דג ים כבוש בסלק ועראק עם קריתמון ימי (צמח בר), לברק במרינדת שמן זית וזעתר, פילה בס אורגני עם פרוסות שקדים וניוקי סלק מתוצרת בית, סלט שומר ואשכולית אדומה עם צימוקי שרי קונפי ופיסטוקים קלויים. מומלץ לנסות את ארוחת הטעימות הזוגית, תצוגת תכלית של מטבח ימי־ים תיכוני עילי.
הלנה בנמל

הלנה בנמל | צילום שרית גופן
הלנה בנמל | צילום שרית גופן

קלמטה

נפתח בדיסקליימר: את השולחנות המשקיפים למים בקלמטה שביפו, אי אפשר להזמין. הביקוש גדול כל כך עד שהבעלים החליטו להחיל עליהם את חוק ה"על בסיס מקום פנוי", ובצדק. מהחלון שבמבנה העות'מאני העתיק נשקפת פיסת ים כחולה מנוקדת בסירות דייגים, מעין תמונה ממוסגרת שאלמלא הייתה מציאות, אפשר היה לחשוב שמדובר באינסטה מפוברק. אם את במקרה בסביבה מומלץ לקפוץ להציץ, כי הלוקיישן נדיר ומיוחד.

קלמטה | צילום יח"צ
קלמטה | צילום יח"צ

מה אוכלים מנות שמחברות בין יוון ליפו, דומות אך שונות ובעיקר מעניינות: עלי גפן ממולאים, צזיקי, סקורדליה וגבינת מנורי צרובה על הפלנצ'ה מצד החתן (יוון), ומצד הכלה (יפו) קבב דג על תבשיל פלפלים קלויים וגרגרי חומוס, קבב טלה עם תפוחי אדמה וטחינה וכרוב צלוי בתנור בתבשיל חומוס, חיטה ועשבי תיבול. הכנאפה כאן היא מהטובות ביפו והקוקטיילים מתבלים את השקיעה בטעמי הים האגאי.
קלמטה

כשיפו פוגשת את יוון. קלמטה | צילום יח"צ
כשיפו פוגשת את יוון. קלמטה | צילום יח"צ

חצר גולדמן

מטרים ספורים מקו המים ברצועת החוף שבין תל אביב ליפו שוכנת חצר גולדמן, מסעדה ים תיכונית עם קריצה קטנה למטבחי אירופה. שף פאדי יעיש משתמש בחומרי גלם מקומיים ובתבלינים מירדן ובירות אירופה, והוא יוצר מהם מנות שצובעות את השקיעה בטעמי מזרח תיכון חדש.

חצר גולדמן (צילום סטודיו גולדמן)
חצר גולדמן (צילום סטודיו גולדמן)

מה אוכלים צזיקי יוגורט ומלפפון, חציל קלוי גריל להבות, טחינה ירוקה, בורגול ירקות ונענע ועוד מזאטים לפתיחת הארוחה או לנשנוש ליד כוס יין מול הנוף. אגף העיקריות מציע פאייה פירות ים, קציצות דגים על בורגול, פסטה זנב שור, שרימפס עם זיתי קלמטה ארטישוק ועלי פסטה ועוד, לצד תפריט קוקטיילים עשיר.
חצר גולדמן

חצר גולדמן (צילום סטודיו גולדמן)
חצר גולדמן (צילום סטודיו גולדמן)