ממתק תמרים

מתכון לממתק תמרים נפלא בהשראת הספר "מפריח היונים" מאת אלי עמיר

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, פרווה/חלבי* </p>

החומרים לתבנית בגודל 30X40 ס"מ או 40X35 ס"מ:

  • 500 גר' תמרים דחוסים
  • 1 כף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2-3 כפות אגוזים מרוסקים

* תלוי אם משתמשים בחמאה או במרגרינה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את כל החומרים מלבד האגוזים בסיר בינוני על אש נמוכה תוך כדי בחישה 10-5 דקות, עד שהתמרים מתרככים ונוצרת עיסה חלקה. מוסיפים לסיר את האגוזים.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו שכבה של קוקוס. יוצקים את עיסת התמרים ומפזרים מעל עוד שכבה של קוקוס. מכסים את התבנית ומצננים במקרר 6 שעות לפחות.

מגישים: חותכים את הממתקים לריבועים, מגלגלים לכדורים או פורסים לפרוסות.

מגוונים: אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר ואז ריבועי הממתקים יהיו עבים יותר.

מתוך הספר

"חג הפורים היה קרוב, וכדרכה טרחה והכינה דברי מאפה ומתיקה. סִמְבּוּסַק בסוכר ושקדים, לוּזִינַה של חבושים ובוטנים, עוגיות תמרים וקוקוס, זִינְגוּלַה בדבש ומי ורדים. ככה מילאה מגשי כסף וחרסינה, קישטה אותם בוורדים, עטפה במפות תחרה שעשתה בידיים, ושלחה לבני משפחה ולידידים".
מתוך "מפריח היונים" מאת אלי עמיר, הוצאת עם עובד, עמוד 262

מצרכים:

לתבנית בגודל 30X40 ס"מ או 40X35 ס"מ:

  • 500 גר' תמרים דחוסים
  • 1 כף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2-3 כפות אגוזים מרוסקים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את כל החומרים מלבד האגוזים בסיר בינוני על אש נמוכה תוך כדי בחישה 10-5 דקות, עד שהתמרים מתרככים ונוצרת עיסה חלקה. מוסיפים לסיר את האגוזים.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו שכבה של קוקוס. יוצקים את עיסת התמרים ומפזרים מעל עוד שכבה של קוקוס. מכסים את התבנית ומצננים במקרר 6 שעות לפחות.

מגישים: חותכים את הממתקים לריבועים, מגלגלים לכדורים או פורסים לפרוסות.

מגוונים: אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר ואז ריבועי הממתקים יהיו עבים יותר.

מתוך הספר

"חג הפורים היה קרוב, וכדרכה טרחה והכינה דברי מאפה ומתיקה. סִמְבּוּסַק בסוכר ושקדים, לוּזִינַה של חבושים ובוטנים, עוגיות תמרים וקוקוס, זִינְגוּלַה בדבש ומי ורדים. ככה מילאה מגשי כסף וחרסינה, קישטה אותם בוורדים, עטפה במפות תחרה שעשתה בידיים, ושלחה לבני משפחה ולידידים".
מתוך "מפריח היונים" מאת אלי עמיר, הוצאת עם עובד, עמוד 262