מלאווח דיאטטי? מצאנו מתכון כזה, וזה טעים בטירוף

מלאווח דפי אורז. צילום: לי גיל
מלאווח דפי אורז. צילום: לי גיל

כמה טעים, ככה משמין? אז זהו, שלא בהכרח. קבלו מתכון מטריף למלאווח דפי אורז בגרסה דומה מאוד למקור - מינוס הגלוטן ותועפות החמאה. בתיאבון!

88 שיתופים | 132 צפיות

מנה אחת | 10 דקות | קל | כשר | ללא גלוטן

חשוב לעבוד בזריזות כדי לא לרכך יותר מדי את דפי האורז – אחרת הם עלולים להתפרק כשתעבירו אותם למחבת.

החומרים

3 דפי אורז
1 ביצה
1 כף חלב
מעט שמן זית או חמאה לטיגון

להגשה
עגבניות מרוסקות
סחוג או כל תוספת אחרת שאוהבים

אופן ההכנה

1. טורפים ביצה יחד עם חלב בצלחת רחבה שיכולה להכיל את דפי האורז. במקביל, מחממים שמן או חמאה במחבת רחבה.

2. טובלים במהירות דף אורז בתערובת הביצה עד שהוא מכוסה לגמרי, אבל לא מתרכך. טובלים דף נוסף ומצמידים אותו לדף הראשון. טובלים את הדף השלישי ומצמידים לשניים הראשונים, כך שמתקבלות 3 שכבות של דפי אורז שביניהן תערובת ביצה. מניחים את הדפים בתערובת הביצה עד שהם מתרככים מעט – רק עד שניתן לקפל אותם בקלות ולא יותר.

3. מטגנים את דפי האורז כ-2 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהם מזהיבים יפה. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות (בשלב זה המלאווח יתנפח מאוד – וזה בסדר). מעבירים לצלחת ומגישים מיד עם עגבניות מרוסקות וסחוג או כל תוספת אחרת שאוהבים.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"