מיני קרואסונים של פסטו וריקוטה

קרואסונים מלוחים תוצרת בית של ריקוטה ופסטו

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

החומרים לכ-25 קרואסונים:

  • 800 גר' בצק עלים, מופשר

למלית:

  • 300 גר' גבינת ריקוטה
  • 100 גר' גבינת שמנת
  • 2 כפות (50 גר') פסטו בזיליקום
  • 1/4 כוס (20 גר') אגוזי מלך, קצוצים גס
  • קורט מלח, קורט פלפל גרוס

לציפוי:

  • 1 ביצה, להברשה
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף קצח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.
  2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. יוצרים משולשים באורך 10 ס"מ ובגובה 15 ס"מ.
  3. מניחים במרכז כל משולש כף מהמלית ומגלגלים ליצירת קרואסון. מורחים בביצה ומפזרים שומשום וקצח. מקררים כשעה.
  4. אופים את הקרואסונים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.