מיני קרואסונים של פסטו וריקוטה
קרואסונים מלוחים תוצרת בית של ריקוטה ופסטו
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, חלבי
החומרים לכ-25 קרואסונים:
- 800 גר' בצק עלים, מופשר
למלית:
- 300 גר' גבינת ריקוטה
- 100 גר' גבינת שמנת
- 2 כפות (50 גר') פסטו בזיליקום
- 1/4 כוס (20 גר') אגוזי מלך, קצוצים גס
- קורט מלח, קורט פלפל גרוס
לציפוי:
- 1 ביצה, להברשה
- 1 כף שומשום
- 1 כף קצח
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. יוצרים משולשים באורך 10 ס"מ ובגובה 15 ס"מ.
- מניחים במרכז כל משולש כף מהמלית ומגלגלים ליצירת קרואסון. מורחים בביצה ומפזרים שומשום וקצח. מקררים כשעה.
- אופים את הקרואסונים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.