מיני לחמעג'ונים: המנה המושלמת למנגל יום העצמאות

מיני לחמעג'ונים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מיני לחמעג'ונים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השף יהונתן בורוביץ' עם מתכון נהדר וטעים בטירוף שיכול לתפקד גם בתור מנת ילדים במנגל של יום העצמאות: מיני לחמעג'ונים סופר קלים להכנה עם בשר טחון, פלפל שאטה ופפריקה מתוקה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

המנה הנהדרת הזאת שמקורה בטורקיה יכולה לתפקד גם כמנת הילדים. כמעט את כל שלבי הכנתה תוכלו לעשות מבעוד מועד.

החומרים ל-10 מנות | קל | בשרי


עוד מתכונים טעימים
השיפוד שישדרג את המנגל של יום העצמאות
עראייס עדשים טבעוני
עופיונים במרינדה עם פטנט סודי
אפרסקים בגריל עם ויסקי, דבש וקרם פרש

החומרים לבצק
(החומרים מיועדים לקילו קמח, לאחר ההכנה השתמשו במחצית מהבצק והקפיאו לשימוש עתידי את השאר).
קילו קמח
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
½ 3 כוסות מים
1/3 כוס שמן זית

החומרים לתערובת הבשר
חצי קילו בשר טחון המורכב מ־300 גרם בקר ו־200 גרם טלה שומני (בקשו מהקצב)
כפית מלח
כפית פלפל גרוס טרי
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
חצי כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר לקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבל. מוסיפים את המים ומערבלים במשך חצי דקה נוספת. מוסיפים את המלח ואת השמן וממשיכים בלישה למשך כחמש דקות נוספות.

2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מפילים את הבצק על משטח העבודה בכמה חבטות, מחלקים אותו לשניים ומקפיאים את מחציתו.

4. משתמשים בחצי הנותר: מחלקים את הבצק לעשרה כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים במגבת ומתפיחים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

5. מרדדים כל כדור בצק לפיתה קטנה.

6. לשׁים את תערובת הבשר עם התבלינים במשך כמה דקות.

7. מרפדים כל פיתה בתערובת הבשר ומהדקים מעט.

8. מכניסים את הלחמעג'ונים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־5־3 דקות. אם ברשותכם אבן שמוט הניחו את הפיתות ישירות על האבן.

9. מוציאים את הלחמעג'ונים מהתנור, מצננים ואורזים עד לזמן הפיקניק.

10. להגשה: מניחים על גריל פחמים למשך כדקה ומגישים מייד.

מיני לחמעג'ונים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מיני לחמעג'ונים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי