רן שמואלי בונה מילפיי פיסטוק וצנובר בקרם וניל ותות שדה
בזמן שהם מזליפים ביקורות בריאליטי האפייה "בייק אוף ישראל", מגלים לנו שופטי התוכנית סודות מתוקים, והפעם רן שמואלי מכין מילפיי פיסטוק בקרם וניל ותות
החומרים
עוגיות פיסטוק וצנובר
3/4 כוס שומשום
3/4 כוס פיסטוק קצוץ
3/4 כוס צנוברים
3/4 כוס רצועות שקדים
1/4 כוס סוכר
80 גרם חלבון ביצה (כ־2 ביצים בגודל M)
קרם וניל
3 וחצי כוסות חלב
160 גרם חלמונים (כ־4 ביצים בגודל M)
כוס ורבע סוכר
מקל וניל
3/4 כוס קורנפלור
1/2 כף ג'לטין
80 גרם חמאה
3/4 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
6־8 תותים
אופן ההכנה
עוגיות פיסטוק וצנובר
1. ערבבו את החלבון עם הסוכר ללא הקצפה.
2. הוסיפו את שאר החומרים.
3. צקו על תבנית שטוחה עם ניר אפייה את התערובת בצורת עיגולים חופשיים בקוטר של כ־10 ס"מ.
4. אפו ב־120 מעלות כ־40 דקות עד שמזהיב.
קרם וניל ושמנת
1. חממו את החלב עד לסף הרתחה עם הסוכר וגרגירי הווניל ממקל הווניל.
2. ערבבו בקערה נפרדת את הקורנפלור עם החלמונים ומעט חלב קר (הזלפה קלה).
3. הוסיפו לקערה מעט מהחלב החם עם הווניל תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
4. צקו את מסת החלמונים לסיר עם החלב החם תוך כדי ערבוב איטי עם מטרפה (לא להקציף).
5. הביאו לרתיחה על אש קטנה עד שמסמיך. הזהרו לא לשרוף את התחתית!
6. הורידו מהאש והוסיפו תוך כדי ערבוב את הג'לטין והחמאה.
7. ערבבו עד שהג'לטין והחמאה נעלמים בקרם.
8. קררו את הקרם.
9. ערבבו בתנועות קיפול את השמנת המוקצפת וקרם הווניל.
הרכבה
1. העבירו את הקרם לשק זילוף.
2. הזליפו קרם וניל על כל עוגייה וקשטו בתותים חתוכים.
מתכונים נוספים של "בייק אוף ישראל":
1. עודד ברנר מכין חטיפי קוקוס אדומים על ביסקוויט שקדים
2. פאולה רוזנברג מציגה עוגוניות "גבינה" טבעוניות
3. קרין גורן אופה פאי שוקוקוקוס
4. איה קרמרמן מכורה למוס שוקולד ואגוזים ושקדים מקורמלים למכורים
התוכנית "בייק אוף ישראל" חוזרת לשידור מיד אחרי פסח בימי רביעי ושבת ב־21:00 בקשת, ערוץ 2