מטבל גואקמולה מהיר

מתכון מהיר ופשוט למטבל אבוקדו בסיסי הנאכל בכל בית במקסיקו. פיאסטה מקסיקנית

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-6-4 מנות:

1 עגבנייה בשלה, קצוצה

1/2 כפית מלח

2 אבוקדו בשלים (מומלץ מזן האס)

1/3 כוס מיץ לימון או ליים, סחוט טרי

2-1 כפות צ'ילי חלפניו טרי או כבוש, קצוץ לקוביות קטנות

4-2 כפות (12-6 עלים) כוסברה, קצוצה גס ללא הגבעולים הקשים

1/2 בצל, קצוץ דק

1 שן שום קטנה, כתושה

1/2 כוס סלסה ורדה מוכנה (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את העגבנייה הקצוצה במסננת ומפזרים עליה את המלח. מצננים במקרר במשך חצי שעה לניקוז נוזלים.
  2. מוציאים את תוכן האבוקדו בכף, מעבירים לקערה בינונית ומתבלים מיד במיץ הלימון (או הליים). מועכים מעט במזלג או במולקחטה.
  3. מוסיפים לקערה את העגבניות, החלפניו והכוסברה ומערבבים.
  4. מוסיפים לקערה את השום, הבצל וסלסת הוורדה (לא חובה) ומערבבים. מניחים בצד במשך חצי שעה לספיגת טעמים ומגישים בטמפרטורת החדר.