מטבל גואקמולה מהיר
מתכון מהיר ופשוט למטבל אבוקדו בסיסי הנאכל בכל בית במקסיקו. פיאסטה מקסיקנית
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-6-4 מנות:
1 עגבנייה בשלה, קצוצה
1/2 כפית מלח
2 אבוקדו בשלים (מומלץ מזן האס)
1/3 כוס מיץ לימון או ליים, סחוט טרי
2-1 כפות צ'ילי חלפניו טרי או כבוש, קצוץ לקוביות קטנות
4-2 כפות (12-6 עלים) כוסברה, קצוצה גס ללא הגבעולים הקשים
1/2 בצל, קצוץ דק
1 שן שום קטנה, כתושה
1/2 כוס סלסה ורדה מוכנה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מניחים את העגבנייה הקצוצה במסננת ומפזרים עליה את המלח. מצננים במקרר במשך חצי שעה לניקוז נוזלים.
- מוציאים את תוכן האבוקדו בכף, מעבירים לקערה בינונית ומתבלים מיד במיץ הלימון (או הליים). מועכים מעט במזלג או במולקחטה.
- מוסיפים לקערה את העגבניות, החלפניו והכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים לקערה את השום, הבצל וסלסת הוורדה (לא חובה) ומערבבים. מניחים בצד במשך חצי שעה לספיגת טעמים ומגישים בטמפרטורת החדר.