הכוכב של שבועות: מוס לאבנה ופיסטוק עם ערמונים מקורמלים

מוס לאבנה ופיסטוק עם ערמונים מקורמלים של נתי שפריר | צילום: דן פרץ
מוס לאבנה ופיסטוק עם ערמונים מקורמלים של נתי שפריר | צילום: דן פרץ

מכורות הפיסטוק התפקדו: מחפשות מתכון מקורי, אוורירי וטעים בטירוף לשבועות? השגנו את המתכון היצירתי הזה במיוחד בשבילכן

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 35 דקות | קל 

הרעיון הוא לשלב לאבנה ושמן זית במוס גבינה, שנותנים לקינוח הזה מליחות עדינה וקלילות נעימה. אם רוצות לשמור את זה פשוט, אפשר לוותר על שכבת מוס הפיסטוק ועל הערמונים. את הרוטב שנותר אפשר להגיש לצד כבדי עוף, לשלב בוויניגרט או להגיש לצד פירות טריים או גלידה.

6 מנות בכוסות בנפח 150 מ”ל

החומרים

לרוטב פירות יער

לערמונים
למוס

אופן ההכנה

מכינים את פירות היער

1

מניחים בסיר פירות יער וסוכר ומבשלים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים לטמפ’ החדר. הרוטב נשמר עד שבועיים במקרר.

מכינים את הערמונים

2

ממיסים חמאה במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים ערמונים ומערבבים עד שהם נעטפים היטב בחמאה. מפזרים סוכר ומבשלים דקה-שתיים עד שהסוכר נמס ומתקרמל. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה לחיבור מרקמים וטעמים ולצמצום השמנת. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ’ החדר.

3

מחלקים את הערמונים בין כוסות הגשה ומניחים בצד עד שהמוס מוכן.

מכינים את המוס ומגישים

4

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מוסיפים לבנה ומקציפים קלות לקבלת תערובת אחידה. מזלפים פנימה שמן זית ומערבבים.

5

מעבירים 1/3 מן התערובת לקערה שנייה, מוסיפים לה מחית פיסטוק ומערבבים לקרם בצבע אחיד.

6

ממלאים את כוסות ההגשה עם הערמונים בקרם הלבן עד 2/3 גובהן. מניחים מעל שכבה של מוס ירוק כמעט עד הקצה. מכסים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות.

7

לפני ההגשה מניחים כף רוטב פירות יער בכל כוס.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן