מה מתבשל: מנות חדשות ומומלצות
לטעום גורמה טבעוני, להתנסות בתפריט נטול סוכר וגלוטן ולהתפנק במגוון מנות מעושנות: המסעדות הכי מעניינות החודש. יאללה, להזמין מקום
יש דברים בגו
אחרי כמה שינויים מרעננים הפכה מסעדת מלגו ומלבר לאיט פלייס של האזור
רוטשילד פינת מרמורק הוא לוקיישן שתמיד קורים בו דברים, גם כשהמחאות בהפסקה. מלגו ומלבר, בר־מסעדה שנפתח לפני כשנתיים בטון קצת מקרטע, מוסיף צבע לסביבה ונחשב כרגע למקום הכי מדליק בשדרה. אחרי שינויים בהרכב השותפים התמקמו במטבח מוטי טיטמן ואור מיכאלי, שפים עם עבר עשיר במסעדות מישלן. הם הגדירו קו קולינרי שמבוסס בעיקר על דגים ופירות ים טריים וטכניקות מהמטבח המולקולרי, חיבור שמניב פרזנטציות יפהפיות והרבה עניין בצלחת. שירות ידידותי ויודע, קוקטיילים מדוגמים ומוזיקה שעושה את האווירה משלימים את החבילה למקום שמתאים לבילוי קליל ולא מעונב. לא פלא ששפים רבים מגיעים לכאן לסגור את הלילה.
שדרות רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214
אזור עישון
במסעדת הלנה תוכלו לטעום מנות עם מגוון חומרי גלם מעושנים
מסעדת הלנה שבנמל קיסריה הוסיפה לאחרונה לתפריט מגוון מנות המבוססות על טכניקות של שימור, כבישה ועישון קר וחם – טכניקה שהפכה כבר לטרנד. אהבנו במיוחד את הסלמון המעושן בעץ דובדבן על קייל שרוף וקרם פרש שומר ואת הקלמרי המקומי הצרוב עם סליקורניה ושום קונפי על ריזוטו שחור מעושן ברוטב פורצ'יני. עוד מנה שהיא בגדר חובה אם אתם כבר במקום היא מולים בסיידר תפוחים ובייקון נורמנדי, שהכרזנו עליה בפה מלא כמנת המולים הטובה שטעמנו.
נמל קיסריה, 04-6101018
סוף לקיפוח
חובבי הנטול גלוטן ומעריצי התזונה הפליאוליתית יכולים למצוא את מבוקשם במסעדות
אחרי הטבעונות המסעדנים מתחילים להתייחס לעוד "אוכלוסיות מיוחדות". הראשון שמרים את הכפפה בגזרת הנטול גלוטן הפופולרית הוא השף שאול בן אדרת, שהשיק במסעדת התרנגול הכחול תפריט ללא גלוטן וסוכר. הרעיון עלה לאחר טיפול גמילה מוצלח שאשתו עברה במכון אברהמסון, ובן אדרת לקח על עצמו את האתגר ויצר בשת"פ עם המכון תפריט מגוון המוגש כארוחה עסקית (119 ש"ח).בצד השני של הסקאלה עומדת ארוחת פליאו שמוגשת כל יום שני בערב במסעדת NG. בתפריט שש מנות בשר ועוף בדרגות צלייה משתנות (185 ש"ח).
התרנגול הכחול ניסים אלוני 10 תל אביב, 03־5443349
NG אחד העם 6 תל אביב, 03־5167888
הטבעונות על פי משה
מסעדת מסה מצטרפת לגל הגורמה הטבעוני עם תפריט מגובש של מנות שף ייחודיות
מה שהחל במסעדת מסה כ"כל יום ראשון יש תפריט טבעוני" והמשיך כעסקית טבעונית, התפתח כעת לתפריט טבעוני מגובש שמוגש בכל שעות היום. השף אביב משה לא טבען את התפריט הרגיל אלא יצר מנות חדשות שיגרמו גם ללא טבעונים לחשב מסלול מחדש. כל שמונה המנות, מתוכן שתיים עיקריות ושני קינוחים, לא נופלות לבורות של שעמום ובאנליה. ארטישוקים על גריל פחמים מוגשים עם קראנץ' חומוס – מיני כדורי פלאפל חמודים – בקרם פורצ'יני חמצמץ; פולנטה עם פורטובלו מקבלת מתיקות מעודנת מסילאן; וריזוטו כמהין בחלב קוקוס, תרד, אפונה טרייה וקרוטונים מפגין קטיפתיות עילאית. המהלך הוא אקט מעצים ומשמעותי עבור קהילת הטבעונים הרחבה, והתפריט של מסה מוכיח שגורמה טבעוני הוא מושג חי, בועט ומהפנט.
MESSA, רחוב הארבעה 19, תל אביב 03-6856859
מקסיקני וקוריאני נכנסים למסעדה
דייגו סאן משלבת בין שני המטבחים שנראה שהקשר ביניהם מקרי בהחלט
אחרי גל המסעדות המקסיקניות שהציף את תל אביב הגיע הזמן לדבר הבא. דייגו סאן המקסיקוריאנית נשענת על טרנד מארצות הברית וליתר דיוק מקוריאה טאון, שכונה בלוס אנג'לס שבה חיים יחד מהגרים מקסיקנים שחצו את הגבול ותושבים ממוצא קוריאני. קבוצת שותפים מתחום חיי הלילה והשף אסף דוקטור ממסעדת האחים הרימו את הכפפה ופתחו בר־מסעדה שמערבב את מטבחי המזרח הרחוק ומרכז אמריקה. בתפריט שמעוצב כפנזין אפשר למצוא טורטייה סביצ'ה, פופקורן פאד תאי ומנות בר אקלקטיות לצד קוקטיילים על בסיס פירות שמוגשים עם שמשיות מיניאטוריות בדיוק כמו באייטיז. הפן ההומוריסטי־טראשי נמשך גם בעיצוב שמחבר אלמנטים כמו גולגולות מיום המתים המקסיקני והקמע היפני הצ'יזי של חתול שמנופף לשלום. מקום צבעוני, שמח ולא יקר, בדיוק מה שצריך כדי לקבל את פני האביב באופטימיות.
המשביר 2 תל אביב, 03-5531557
אביב מתעורר
העונה הנעימה של השנה דורשת לעבור למנות שלא מכבידות על הגוף והמצפון. הנה הבחירות שלנו
מנה ראשונה סובה טונה – סלט קר מאטריות סובה וקוביות טונה טרייה, מלפפון, בצל ירוק ואדממה. מנת פתיחה קלילה בסגנון יפני. 39 ש"ח.
מועדון הקצינים מונטיפיורי 31 תל אביב, 03-6851155
מנה עיקרית רביולי תרד בר וחוביזה שהשף ניר צוק מלקט בעצמו. מוגש במסגרת תפריט אביבי. 60 ש"ח.
בית קורדליה הצורפים 14 יפו העתיקה, 03-5184668
מנה אחרונה מרנג רך במילוי קרם פטיסייר עם מרק תותים, מקרונים ופירות אדומים. ביס אחרון בפירות החורף. 42 ₪.
ווסט סייד הירקון 19 במלון רויאל ביץ' תל אביב, 03-7405054