קוסקוס ביתי: המדריך המלא להכנת התבשיל המושלם

קוסקוס ירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קוסקוס ירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

על שולחן השבת או ביום חול חורפי וגשום, רפי גואטה מלמד כיצד להכין קוסקוס תוצרת בית בליווי מרק ירקות חם ונהדר. פנו מקום בבטן

88 שיתופים | 132 צפיות

5־7 מנות | שעתיים וחצי | למתקדמים | כשר

"על שולחן השבת שלנו יש תמיד חלה טרייה, פלפלים ירוקים חריפים, קוסקוס ירקות וצנון חתוך", מספר רפי גואטה. להכנת הקוסקוס המשובח שלו יש להצטייד בסיר אידוי ובנפה גסה, ולקיצור התהליך אפשר גם להשתמש בקוסקוס אינסטנט כפי שמפורטת בסוף המתכון.

החומרים

לקוסקוס
1 ק"ג סולת
1 כוס שמן
1 כפית כפית מלח
למרק הירקות
1 כוס גרגרי חומוס
3 גזרים חתוכים גס
3 תפוחי אדמה חתוכים גס
2 בצל חתוכים גס
1 כוס ציר עוף
1 כף שמן
3 קישואים חתוכים גס
500 גרם דלעת דלעת חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים באורך 10 ס"מ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה

1. משרים חומוס במים ללילה.

מכינים קוסקוס
2. שמים סולת בקערה גדולה ויוצקים שמן תוך כדי ערבוב בקצות האצבעות עד שהשמן נספג. מוסיפים כפית מלח ותוך כדי ערבוב בידיים יוצקים 2 כוסות מים. ממשיכים לערבב ולמולל את הסולת עד לקבלת פירורים.

3. מביאים לרתיחה ליטר מים בסיר אידוי. מעבירים את הסולת לחלק העליון של הסיר ומניחים על המים המבעבעים. מכסים ומאדים כחצי שעה. שומרים בצד את הסיר התחתון, כשהוא מלא עד חצי גובהו במים חמים.

4. מעבירים את הסולת לקערה גדולה. מוסיפים 3 כוסות מים בהדרגה ומפוררים את הסולת בעזרת האצבעות.

5. מרתיחים שוב את המים ומחזירים את הקוסקוס לאידוי של חצי שעה נוספת.

6. מעבירים את הסולת לקערה גדולה ויוצקים בהדרגה 2 כוסות מים. ממתינים עד שהסולת מתקררת מעט ומנפים בעזרת נפה גסה לקערה.

מכינים את המרק ומגישים
7. מבשלים גרגרי חומוס בסיר עם ליטר מים על להבה בינונית-נמוכה כ־30 דקות.

8. מוסיפים גזר, תפוח אדמה, בצל, ציר עוף ושמן ומבשלים עוד 30 דקות. מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים כ־15 דקות או עד לריכוך הדלעת והקישואים. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כ־5 דקות נוספות ומורידים מהכיריים. מגישים לצד הקוסקוס.

רוצה מתכוני מרק נפלאים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"