בריא ומשביע: מג'דרה עם גרגירי כוסמין של אורנה ואלה

שוברות את הראש איך להקפיד על תזונה בריאה גם בסעודות חגיגיות? אין בעיה! מג'דרה של אורנה ואלה היא הפתרון המושלם לזה
1 מנה | כחצי שעה | למתקדמים | כשר | טבעוני
שימו לב – האורז דורש השרייה של לילה
החומרים
250 גרם אורז מלא עגול אורגני
125 גרם עדשים שחורות אורגניות
100 גרם גרגירי כוסמין
375 גרם בצל קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לאורז
1. משרים את האורז במים 8-10 שעות. מסננים. ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים את האורז עד שהוא מוכן.
לעדשים
2. משרים את העדשים במים 8-10 שעות. מסננים היטב ומניחים במסננת רחבה 8-12 שעות. מניחים על העדשים נייר לכיסוי (רצוי מדי פעם לטפטף מעט מים על העדשים ולערבב אותן. מידת ההנבטה שלהן תלויה ברמת הטריות שלהן – אם נבטו אפשר לשמור לילה במקרר).
3. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את העדשים ומביאים שוב לרתיחה.
לכוסמין
4. משרים את הכוסמין במים 8-10 שעות. מסננים היטב ומניחים במסננת רחבה 8-12 שעות. מניחים על הכוסמין נייר לכיסוי (רצוי מדי פעם לטפטף מעט מים על הכוסמין ולערבב). מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה חזקה ומבשלים את הכוסמין עד שהוא מוכן.
5. מטגנים בצל בשמן על להבה גבוהה, מוסיפים מלח וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד קבלת צבע קרמל כהה, כמעט שרוף (הבצל צריך לקבל צבע אך לא להתרכך לגמרי). מוסיפים לבצל את האורז, העדשים והכוסמין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות רבה, בלי למעוך. מסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.