מגדל חצילים

צלם: אפיק גבאי | סטיילינג: שרון טמיר
צלם: אפיק גבאי | סטיילינג: שרון טמיר

מנה שעושה הרבה רושם, המורכבת משלוש קומות של פרוסות חצילים וביניהן רסק עגבניות טרי וגבינה משובחת שנאפים יחד

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-8 מנות:

2 ביצים, טרופות
מלח, פלפל שחור
5 שיני שום, כתושות
2 חצילים ארוכים ושווים בקוטרם, פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי 2 ס"מ
½1 כוסות פירורי לחם
ספריי שמן או שמן לטיגון
5 עגבניות בשלות, קלופות ומרוסקות
3 כפות שמן זית
2 כפות בזיליקום, קצוץ
1 כף שטוחה פפריקה
1/2 כפית סוכר
200 גרם גבינת עזים מונטסיו או גבינת פרמזן, מגוררת או פרוסה לפרוסות דקות מאוד

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הביצים, המלח, הפלפל ושן כתושה אחת של שום.

2. טובלים את פרוסות החצילים בבלילת הביצים ואחר כך בפירורי הלחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים את החצילים בספריי שמן ואופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמה קלה. אפשר גם לטגן את החצילים במקום לאפות. מצננים.

3. מערבבים בקערה את העגבניות, יתר השום, שמן הזית, הבזיליקום, הפפריקה והסוכר.

4. מסדרים בתבנית פרוסת חציל, מעליה 1 כף מרוטב העגבניות ומעליה מעט גבינה מגוררת או פרוסת גבינה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (כל מגדל מורכב משלוש פרוסות חציל). בראש המגדל מפזרים גבינה בנדיבות. חוזרים על הפעולות עם כל פרוסות החצילים.

5. אופים את מגדלי החצילים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.