מאפינס שקדים

מאפינס עשירים בחמאה ולא מתוקים מדי. נהדרים עם או בלי ממרחים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

כשר, חלבי, קל, מהיר

הטעם והמרקם משתפרים למחרת ולכן מכינים יום מראש ומתאפקים לא לזלול.

החומרים לכ-18 יחידות:

100 גר' חמאה, מומסת
2 ביצים
1 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 מ"ל) חלב
1/2 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
¼1 כוסות (175 גר') קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס (85 גר') שקדים, טחונים
גרידת קליפה מ-1 לימון גדול
כ-5 כפות שקדים גרוסים לפיזור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מערבבים בקערה חמאה, ביצים, שמנת, חלב, שמן ומיץ לימון.

3. לקערה נפרדת מנפים את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד השקדים הגרוסים.

4. מערבבים את תכולת שתי הקערות במטרפה ידנית רק עד שהתערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות כבדים).

5. משמנים תבנית שקעים נמוכים או מניחים בהם עטרות נייר.

6. יוצרים את התערובת עד מעט יותר מ-3/4 הגובה.

7. מפזרים מעל שקדים גרוסים.

8. מכניסים לתנור החם ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.

9. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מקררים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית, ועדיף להמתין לילה.

 

טיפ : חובבי "סיינפלד" ודאי זוכרים את בעיית ה"טופ אוף דה מאפין", ויודעים שהכיפות הן החלק הכי טעים במאפין. אל תפחדו למלא את השקעים כמעט עד סופם, ותקבלו כיפות מאפינס תפוחות ויפות.

טיפ: לפיקניק כדאי להכין מאפינס בתבניות אלומיניום אישיות או בעטרות נייר גדולות, כך יהיה קל יותר לנייד אותם.

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock