מאפינס משמשים ושקדים

מאפינס משמשים ושקדים | צילום: שרית גופן
מאפינס משמשים ושקדים | צילום: שרית גופן

מאפינס פירותיים עם משמשים ושקדים, מושלמים כמאפה מפנק לקיץ. מומלץ להשתמש במתכון גם לעוגה בחושה ולהחליף את המשמשים בשזיפים

12 יחידות

דרגת קושי: קל

חלבי

חומרים

2 כוסות פחות 3 כפות (250 גר') קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס + ½2 כפות (225 גר') סוכר

2 ביצים גדולות

150 גר' חמאה מומסת (לא חמה)

220 גר' משמשים מגולענים וחתוכים לקוביות

25 גר' שקדים פרוסים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד המשמשים והשקדים בקערה עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המשמשים ומקפלים לתערובת בעדינות.

2. מוזגים את התערובת לתבנית מאפינס וממלאים כל שקע עד 3/4 הגובה. מפזרים מעל את השקדים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות במשך 20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ בהם יוצא נקי.

טיפ: אפשר להחליף את המשמשים בשזיפים, ואפשר גם לאפות כעוגה בחושה בתבנית אינגליש קייק

 

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל | מדבקות Dreams and Wishes שנקין 39 תל אביב, 052-5450979