מאפינס טונה וגבינה בולגרית

מאפינס טונה וגבינה בולגרית | צילום: יח"צ
מאפינס טונה וגבינה בולגרית | צילום: יח"צ

מתכון בקלי קלות למאפינס טונה וגבינה בולגרית שיככב בכל פיקניק או ארוחה קיצית. מומלץ להכין כמות יפה כי הילדים (וגם המבוגרים) פשוט חוטפים אותם

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־20 מאפינס בינוניים

3 קופסאות טונה 5% עם עשבי תיבול

לא מסוננות

1 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מלא

2 כפות אבקת אפייה

3 ביצים

1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

1 גביע שמנת לבישול 15%

חצי כפית בזיליקום יבש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כוס אפונה קפואה שהושרתה במים רותחים

2 כוסות עגבניות שרי

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 5%

** ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון – תירס, זיתים, גזר ועוד.

** ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.

אופן ההכנה:

חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור בטמפרטורה גבוהה ל־20 דקות.

בינתיים מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפיה לקערה גדולה.

מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים.

מקפלים לתוך התערובת את הירקות (כולל העגבניות שנאפו), הגבינה והטונה (עם השמן).

משמנים תבנית שקעים וממלאים כל אחד מהם עד ¾ בתערובת שהוכנה. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.

 

המתכונים באדיבות סטארקיסט, עשרות מתכונים נוספים באתר סטארקיסט