מאפה תפוחי אדמה ופטריות

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מתכון בהשראת מסעדת Maison De La Truffe בפריז למאפה שכבות תפוחי אדמה ופטריות בניחוח כמהין

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית בגודל 30X80:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק-דק (במעבד המזון)
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 כפות שמן זית
750 גרם פטריות שמפיניון
2 כפות חמאה
1/4 כפית שמן פטריות כמהין
1/2 כפית עלי תימין טריים
מלח, פלפל שחור
2 כפות חלב
1 כף שטוחה קמח
מעט אגוז מוסקט, טחון

לבלילה:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
2 טיפות שמן כמהין
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט, טחון
1 כף שטוחה קמח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה במי מלח עד שהם כמעט רכים. מסננים ושומרים בצד.

2. מאדים את הבצל בשמן זית בסיר. מרסקים את הפטריות במעבד מזון ב-3-2 פולסים עד שנוצרים פירורי פטריות. מוסיפים את פירורי הפטריות לסיר עם הבצל.

3. מוסיפים את החמאה ומאדים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שמן הכמהין, עלי התימין, המלח והפלפל ומערבבים.

4. מוסיפים את החלב, הקמח ואגוז המוסקט ומערבבים.

5. מערבבים את כל חומרי הבלילה ומעבירים לקנקן נוח ליציקה.

6. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט חמאה. מסדרים עליו 2 שכבות של פרוסות תפוחי אדמה. מורחים עליהן שכבה דקה מתערובת הפטריות והבצל. יוצקים מעל מעט מבלילת השמנת ומסדרים שוב ב-2 שכבות של פרוסות תפוחי אדמה, שכבת פטריות וכן הלאה. מסיימים בשכבת פרוסות תפוחי אדמה ויוצקים עליה את שארית הבלילה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהבלילה מתייצבת, מקרימה ומזהיבה.

* רצוי להכין את המאפה כמה שעות לפני ההגשה כדי שיתייצב. לפני ההגשה מחממים ופורסים למנות.

*אפשר להשקיע בצנצנת קטנה של פטריות כמהין מגוררות, ולהשתמש בהן לשיפור הטעם.