מאפה ריקוטה ואפרסקים

מאפה ריקוטה ואפרסקים | צילום: בן יוסטר
מאפה ריקוטה ואפרסקים | צילום: בן יוסטר

מאפה טוב ביד וכוס יין בצד הם תמצית הפיקניק האירופי. מתכון למאפה ריקוטה ואפרסקים שיעביר אתכם למצב רוח צונן ורגוע

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־6 מאפים אישיים או לתבנית אינגליש קייק

לבצק שקרים

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

250 גר' קמח לחם (שטיבל 2)

קורט מלח

2 כפות סוכר

15 גר' שמרים טריים

1 ביצה

60 גר' חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

למלית ריקוטה

500 גר' גבינת ריקוטה

½1 כוסות סוכר

2 חלמונים

70 גר' אינסטנט פודינג וניל

50 גר' חמאה מומסת

לאפרסקים

6 אפרסקים בשלים או משומרים

1/2 כוס סוכר

200 מ"ל מים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מחממים את החלב לטמפרטורת הגוף. מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את המלח והסוכר. ממיסים את השמרים בחלב. מוסיפים לקערת המיקסר את הביצה ותערובת השמרים ולשים במהירות אטית עד קבלת כדור בצק דביק מעט. מגבירים את המהירות הלישה עד שהבצק אינו נדבק לקערה. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד שהיא נבלעת בבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. מכינים את המלית: מעבדים את גבינת הריקוטה, הסוכר והחלמונים בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את אבקת הפודינג והחמאה וממשיכים לעבד רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים למקרר להתייצבות.

3. מכינים את האפרסקים: אם משתמשים באפרסקים טריים, מבשלים אותם בסירופ המורכב מהסוכר והמים. מרתיחים את האפרסקים בסירופ במשך דקה ומסירים מהאש.

4. מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לצורת מלבן על גבי משטח מקומח, מורחים עליו את המלית ומניחים את האפרסקים. מגלגלים את הבצק וחותכים לפי ראות עיניכם; אפשר לחצות את המלבן לאורך, לקלוע את שני החלקים ולהניח בתבנית אינגליש קייק או לחתוך לעיגולים ולהכניסם לרינגים. מניחים לבצק להכפיל את גודלו ואופים במשך 25־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות (זמן האפייה ישתנה בהתאם לצורה הנבחרת).

מושחים את המאפה בסירופ הסוכר שבו בושלו האפרסקים.

 

אלמא – מרכז אמנויות ומלון יוקרה

שפית־קונדיטורית טל שפר, אלמא

סטיילינג נעמה רן