מאפה פרג וגבינת קשקבל
סהרוני גבינה מופלאים לאירוח או נשנוש משפחתי
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים
- 4 כוסות קמח
- 200 גר' חמאה
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- ½ גביע יוגורט
- 80 גר' גבינת קשקבל
- 1 כף פרג (לא טחון)
למילוי:
- 100 גר' גבינת קשקבל
- 50 גר' גבינה בולגרית
- 1 ביצה
- 2 כפות פרג טחון
לפיזור
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף פרג
אופן ההכנה
- מערבבים את חומרי המילוי ומניחים בצד.
- לשים את כל חומרי הבצק ושמים במקרר למשך שעה.
- מפזרים קמח על משטח, מרדדים את הבצק לעלה ויוצרים עיגולים. בכל עיגול שמים מלית וסוגרים לחצי עיגול. מורחים ביצה מעל ומפזרים פרג.
- מומלץ לשים את התבניות המוכנות במקרר למשך חצי שעה.
- אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך 15 דקות.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
26.02.07
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
- 4 כוסות קמח
- 200 גר' חמאה
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- ½ גביע יוגורט
- 80 גר' גבינת קשקבל
- 1 כף פרג (לא טחון)
למילוי:
- 100 גר' גבינת קשקבל
- 50 גר' גבינה בולגרית
- 1 ביצה
- 2 כפות פרג טחון
לפיזור
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף פרג
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המילוי ומניחים בצד.
- לשים את כל חומרי הבצק ושמים במקרר למשך שעה.
- מפזרים קמח על משטח, מרדדים את הבצק לעלה ויוצרים עיגולים. בכל עיגול שמים מלית וסוגרים לחצי עיגול. מורחים ביצה מעל ומפזרים פרג.
- מומלץ לשים את התבניות המוכנות במקרר למשך חצי שעה.
- אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך 15 דקות.