מאפה פרג וגבינת קשקבל

סהרוני גבינה מופלאים לאירוח או נשנוש משפחתי

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

  • 4 כוסות קמח
  • 200 גר' חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ גביע יוגורט
  • 80 גר' גבינת קשקבל
  • 1 כף פרג (לא טחון)

למילוי:

  • 100 גר' גבינת קשקבל
  • 50 גר' גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פרג טחון

לפיזור

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף פרג

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי המילוי ומניחים בצד.
  2. לשים את כל חומרי הבצק ושמים במקרר למשך שעה.
  3. מפזרים קמח על משטח, מרדדים את הבצק לעלה ויוצרים עיגולים. בכל עיגול שמים מלית וסוגרים לחצי עיגול. מורחים ביצה מעל ומפזרים פרג.
  4. מומלץ לשים את התבניות המוכנות במקרר למשך חצי שעה.
  5. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך 15 דקות.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

26.02.07

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • 200 גר' חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ גביע יוגורט
  • 80 גר' גבינת קשקבל
  • 1 כף פרג (לא טחון)

למילוי:

  • 100 גר' גבינת קשקבל
  • 50 גר' גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פרג טחון

לפיזור

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף פרג

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המילוי ומניחים בצד.
  2. לשים את כל חומרי הבצק ושמים במקרר למשך שעה.
  3. מפזרים קמח על משטח, מרדדים את הבצק לעלה ויוצרים עיגולים. בכל עיגול שמים מלית וסוגרים לחצי עיגול. מורחים ביצה מעל ומפזרים פרג.
  4. מומלץ לשים את התבניות המוכנות במקרר למשך חצי שעה.
  5. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך 15 דקות.